Civilization VI od sada ima battle royale mod

Do sada je ovaj popularni mod uglavnom bio rezerviran za pucačine, ali je razvojni tim Firaxis odlučio vidjeti kako bi izgledao u strategiji

Mateja Šop srijeda, 11. rujna 2019. u 20:24

Pomama za battle royale naslovima već neko vrijeme pomalo jenjava, barem što se novih naslova tiče, ali neki razvojni timovi i dalje žele eksperimentirati. Među njima je Firaxis, tim poznat po brojnim strateškim naslovima, koji je odlučio ubaciti ovaj mod u Civilization VI. Zašto, pitate se? Zašto ne, kažu oni. Umjesto da mi nagađamo, evo kako su došli na ovu ideju:

"Ovaj mod je kao prvoaprilsku šalu spomenuo član tima Bradley Olson, koji je glavni odgovoran za multiplayer inženjering. Sklepao je osnovni gameplay i ubacio ga u igru u verziju koja je bila spremna za 1. travanj, u nadi da će ostatku tima to biti humoristično. Nažalost, nitko nije mod zamijetio. Na jednom od jutarnjih sastanaka je potišteno izjavio da nitko nije vidio da postoji battle royale mod u multiplayeru. Tim je bio prilično zbunjen njegovom izjavom, misleći da se šali, ali kad su pogledali i vidjeti da zbilja postoji, odlučili su odigrati nekoliko partija".

Ono što ih je dočekalo je jednostavna premisa u kojoj je svaki igrač započinjao s jednom Warrior i jednom Settler jedinicom, zatim bi  proširivao svoje snage skupljajući druge jedinice iz okolnih, prijateljski nastrojenih sela i nastojao da ga ne zahvati "krug smrti" koji se polako sužavao prema sredini. Pobjednik bi bio onaj igrač koji je zadnji ostao sa živom Settler jedinicom, a taj im se mod toliko dopao da su ga počeli proširivati i nadograđivati.

Mod je dobio ime Red Death i od sada je dostupan svim vlasnicima osnovne igre, budući da je izašao u sklopu besplatne nadogradnje za rujan. U odnosu na prvu verziju, konačna izgleda ovako - u post-apokaliptičnom okruženju istovremeno može sudjelovati maksimalno 12 igrača koji na početku biraju jednu od osam dostupnih frakcija. Svatko počinje partiju s tri jedinice (Civilian, Infantry, Machine Gun), cilj je preživjeti unutar sigurne zone do samog kraja, a gubite čim ostanete bez civila.

Uz ubacivanje novog moda, tim je pokrpao, balansirao i promijenio neke stvari u osnovnoj igri, kao i za one koji imaju ekspanzije. Ako vas zanimaju koje su sve novosti i što će vas dočekati kada sljedeći put upalite igru i pokušate pokoriti svijet, cijeli popis promjena možete pronaći ovdje

Civilization VI izašao je krajem listopada 2016. godine za PC, a krajem studenog prošle godine igra je pronašla put do Nintendovog Switcha. Osim osnovne igre su izašli su brojni manji dodaci, kao i dvije ekspanzije, Rise and Fall i Gathering Storm. Ako ste zainteresirani, igru možete zaigrati putem Steama, dok ćete sve informacije o sadržajima, tome što vas čeka, kao i trgovinama u koje možete nabaviti digitalnu verziju pronaći na službenim stranicama.