Mass Effect: Legendary Edition navodno stiže sredinom ožujka

Iako se EA i BioWare još nisu službeno oglasili, neke trgovine objavile su datum izlaska novih verzija igara u kultnom RPG serijalu

Mateja Šop srijeda, 13. siječnja 2021. u 06:00

Na popis igara kojima se ove godine veselimo ubacili smo jedan remaster, a radi se o novim i poboljšanim verzijama mnogima dragih RPG-ova iz trilogije Mass Effect. Za vrijeme prošlogodišnjeg N7 Dayja, dana kada se slavi sve vezano uz ovaj BioWareov serijal, razvojni tim i izdavač EA imali su dvije novosti. Prva je bila nova igra u serijalu koja će naizgled pratiti ekipu iz originalne trilogije, dok je druga bila Mass Effect: Legendary Edition.

Osim informacija da ćemo igre moći zaigrati ovog proljeća i da se ne radi o remakeovima, nego verzijama koje su vjerne originalnim vizijama, ali koje će igračima pružiti najbolje izdanje Commander Shepherda, ekipa nije bila spremna podijeliti više. Iako se EA još uvijek nije službeno oglasio, neke online trgovine za prodaju igara objavile su datum izlaska. Ekipa na društvenim mrežama je to uočila, pa ćemo trilogiju navodno zaigrati već 12. ožujka.

Znamo da su u pripremi verzije za PC, PlayStation 4 i Xbox One, a od poboljšanja možemo očekivati uljepšan izgled i modernizaciju nekih sustava. Također, Legendary Edition uključivat će sve dodatne sadržaje koji su izašli, od kozmetičkih dodataka do DLC-ova. Vidjet ćemo koliko će drastične promjene biti. Mass Effect 2 i 3 još uvijek se dobro drže, ali prva igra, koja je izašla 2007. godine nije baš najbolje ostarjela.

Nadamo se da će nam EA i BioWare uskoro pokazati neke konkretnije trailere, možda i koji gameplay video da točno vidimo kako to izgleda. Najnovija igra, Mass Effect: Andromeda, izgledala je dobro, ali osim toga nije baš oduševila fanove serijala. Bilo bi lijepo da s novim projektom u serijalu Mass Effect i novom Dragon Age igrom BioWare opet napravi igre koje će nas oduševiti, ali s obzirom na probleme u studiju i odlaske nekih ključnih ljudi, bilo bi bolje da se ne nadamo previše.