Men of War: Assault Squad 2 - Cold War dostupan putem Steama

Samostalna ekspanzija Cold War za Men of War: Assault Squad 2 će nas odmaknuti od Drugog svjetskog rata i odvesti u scenarij u kojem Hladni rat nije završio kao u stvarnosti

Damir Radešić petak, 13. rujna 2019. u 15:08

Serijal Man of War je nakon prosječnog Assault Squada 2 dobio još jedno izdanje punog naziva Men of War: Assault Squad 2 - Cold War. Kako i sam naziv kaže, spomenuti nas vodi u Hladni rat, točnije njegov rasplet koji je prema scenariju igre pokrenuo još jedan veliki rat u kojem glavne uloge pripadaju SSSR-u i SAD-u. Velika novost u odnosu na Assault Squad 2, na čijim je temeljima rađen, je dinamička kampanja koja bi trebala osigurati da svaka nova igra neće imati scenarije nalik na prethodnu. Kako kažu autori, tijekom izrade su imali na umu uvijek prisutan osjećaj napetosti i neizvjesnosti iz tog doba, te će igrači biti prisiljeni donositi odluke u letu, bilo da se radi o sastavljanju vojske za narednu ofanzivu ili sukobu u kojem moramo sudjelovati ograničenim i predefiniranim snagama.

Dakako, Men of War: Assault Squad 2 - Cold War donosi prepoznatljivu RTS igrivost uz mogućnost direktne kontrole pojedinačnih jedinica kako bi efikasnije zaobišli protivnike i probili im obranu na mjestima koja su slabije branjena, dok će nam na raspolaganju biti sva sila tadašnjih vojnih noviteta SAD-a i SSSR-a u vidu opreme vojnika, tenkova ili primjerice napadačkih helikoptera. Osim same dinamičke kampanje koju je moguće zaigrati kooperativno, developeri Digitalmindsoft i izdavačka kuća 1C Entertainment su priredili online multiplayer, a dodatne detalje o ovoj strategiji potražite na stranicama Steama na kojima se trenutno nudi uz 10 posto popusta, odnosno za 19,79 eura.