Metro Exodus uskoro na Steamu, Epic i besplatne igre, novi sadržaji za Monster Hunter i ostalo

Nešto mirniji dan u odnosnu na one koje smo u zadnje vrijeme navikli svejedno nam je donio zanimljive novosti iz svijeta igara

Mateja Šop petak, 7. veljače 2020. u 06:00

Još jedan dan, još novosti iz igraće industrije. Malo manje nego što smo u zadnje vrijeme počeli povezivati uz četvrtak, ali dijelom zato što smo preskočili hrpu indie igara koje su izašle. Njima ćemo se pozabaviti neki drugi put, a do tada možete pročitati ono što za što smo mislili da bi mogli izdvojiti.

Ekskluzivnost za FFVII Remake trajat će do travnja 2021. godine

Početak nove godine je Square Enix odlučio proslaviti odgodom dvije iščekivane igre – Final Fantasy VII Remake i Marvel's Avengers. Budući da izdavač nije spominjao ni jednu drugu platformu osim PlayStationa 4, pretpostavljalo se da se radi o periodu ekskluzivnosti. Sada smo dobili potvrdu, zato što je uz odgodu datuma izlaska novog izdanja mnogima najdraže igre u serijalu Final Fantasy stigla vijest da to pomiče i datum kada će igra biti dostupna na nekoj drugoj platformi.

Square i dalje ne spominje koja bi to platforma mogla biti, ali je pretpostavka da se radi o PC verziji. Ipak, kako stvari sada stoje, do travnja 2021. godine će jedina platforma na kojoj ćete Final Fantasy VII Remake moći zaigrati PlayStation 4 i najvjerojatnije PlayStation 5 kada izađe krajem godine. Prvi dio ove igre će, nakon najnovije odgode, izaći za PS4 10. travnja i kao što nam je rečeno, obuhvaćat će samo ono što Cloud i ekipa mogu raditi u Midgaru. Ostatak će izlaziti epizodično, a okvirnih datuma nema. O tome ćemo se brinuti kada prvi dio izađe i kada ga odigramo. Sve što je Square Enix objavio do sada o ovoj igri koju velik broj igrača jedva čeka zaigrati nalazi se na službenim stranicama.

Rod Fergusson, poznat po serijalu Gears of War, prelazi u Blizzard i rad na Diablu

Čovjek koji je šest godina bio na čelu razvojnog zaduženog za serijal Gears of War i sve vezano uz njega, Rod Fergusson, putem društvenih mreža objavio je kako je pronašao novi dom u Blizzardu. Objavio je čak i koji će posao obavljati – bit će zadužen za sve vezano uz Diablo.

U kratkoj poruci zahvalio se onima s kojima je radio, kao i fanovima serijala, ali od ožujka će vidjeti što je to Blizzard do sada radio s novim igrama u svojem RPG serijalu i, nadamo se, pomoći im da naprave što bolja iskustva. Iako mnoge vjerojatno ne veseli mobilna igra Diablo Immortal, već nestrpljivo čekaju bilo kakve detalje vezane uz Diablo 4 kojeg je Blizzard konačno predstavio na prošlogodišnjem BlizzConu, bilo bi dobro za studio da obje igre budu dobre. Posljednjih godinu dana ili malo više ovaj studio nikako da pobjegne od kontroverzi – najprije najava spomenute mobilne igre koju je jedan fan ispred svih proglasio prvoaprilskom šalom, problemi sa suspenzijom Hearthstone igrača koji je izrazio podršku Hong Kongu, nedavni promašaj s Warcraft III: Reforgedom. Trebaju im dobre vijesti, a nadamo se da će im gospodin Fergusson pomoći da Diablo dovedu u red.

Devil May Cry 5 više nema Denuvo

Jedna od najboljih akcijskih igara koje ste mogli zaigrati prošle godine bila je Devil May Cry 5. Capcomu jako dobro ide već neko vrijeme, pa je tako i ta igra bila hit kod kritičara i igrača, te imala veoma dobre prodajne rezultate. Ono što igrači kod Capcoma baš ne vole je Denuvo zaštita koju implementiraju, a za koju mnogi tvrde da uzrokuje probleme s performansama, dok oni koji piratiziraju nemaju takvih problema.

Oni kojima je to razlog da preskoče kupovinu neke igre i to su napravili za DMC 5 na računalima od sada više ne moraju brinuti, zato što je izdavač uz zakrpu uklonio Denuvo iz igre. Nakon malo duže pauze, Capcom je uspješno oživio serijal Devil May Cry, a najnoviji nastavak izgleda odlično, ima izvrstan borbeni sustav, jako dobru glazbu i apsurdnost koju njegovi fanovi očekuju. U toj akcijskoj igri ćete se družiti i igrati s tri lika kroz velik broj poglavlja, mlatiti horde demona i razne bosseve, te nadograđivati svoj arsenal oružja i napade. Osim za PC, Devil May Cry 5 možete nabaviti za Xbox One i PlayStation 4, a detalje o sve tri verzije možete pronaći na službenim stranicama.

Code Vein premašio milijun prodanih primjeraka

Bandai Namco je prošlog tjedna izdao novi dodatak za „anime Dark Souls s vampirima“, poznat još kao Code Vein, a sada imaju nove vijesti vezane uz svoj akcijski RPG. Igra se na tržištu nalazi pet mjeseci što je bilo dovoljno da premaši brojku od milijun prodanih primjeraka. S obzirom na to da se radi o igri koja je drugačija nego što su neki mislili da će biti i da je namijenjena publici sa specifičnijim ukusima, ovo je prilično impresivan podatak.

Radnja se odvija u post-apokaliptičnom svijetu u kojem je većina čovječanstva izumrla, a oni koji su zaduženi za čuvanje onoga što je preostalo imaju mali problem – žedni su krvi. Budući da je glavni uzor bio Dark Souls, umiranje je često, opreme ima mnogo, podešavanje likova je detaljno, a uz sve to dobijete nagradna anime poprsja snimana iz kuteva da se vide, jer zašto ne. Ako vam to zvuči privlačno, možete vidjeti sami o čemu se radi zato što izdavač nudi demo na Steamu. Osim na računalima, Code Vein možete zaigrati još na PlayStationu 4 i Xboxu One. Ako vam treba više informacija o tom svijetu nalaze se ovdje.

Izašla prva velika nadogradnja za Monster Hunter World Iceborne na PC-u

Nije prošlo ni punih mjesec dana od izlaska ekspanzije za Monster Hunter World na računalima, a Capcom je već izdao prvu veliku i standardno besplatnu nadogradnju. Razlog tome je usklađivanje konzolaških verzija s onom za PC koja je radi porta, koji je izašao sedam mjeseci kasnije, uvijek kaskala. Razvojni tim procijenio je da će mjesec dana biti dovoljno novim igračima i veteranima da skupe potrebnu opremu za novu beštiju imena Rajang koja je sada ubačena u igru. Ovaj majmunoliki stvor se ne šali, pa bi lovcima mogao zadavati glavobolje.

Osim njega, stigao je i event koji spaja svijet Monster Huntera s hitom Resident Evil 2 Remake, pa ćete tako moći nabaviti opremu koja će vas pretvoriti u Leona i Claire uz neke druge sitnice. Novo područje Guiding Lands, koje služi za farmanje raznih poboljšanja, također je prošireno uz Volcanic Region koja je ustvari kao i ona iz lokacije Elder Crossing. Ostale promjene odnose se na ispravke bugova i balansiranje, a sve ih možete pročitati na ovim stranicama.

Trenutno se u Monster Hunter Worldu i ekspanziji Iceborne održava festival na sve tri platforme, te za vrijeme trajanja možete obavljati svakakve nove questove koji kriju razne dodatke. Festival traje još tjedan dana, a nakon toga sredinom veljače konzolaši dobivaju manji dodatak, dok će PC igrači već početkom ožujka dobiti još jednu veliku nadogradnju koja će unijeti značajne promjene za oružja i opremu. Monster Hunter World možete nabaviti za PC, PlayStation 4 i Xbox One, a sve informacije o igri u kojoj lovite zvijeri možete proučiti ovdje.

Metro Exodus za Steam dobio datum izlaska

Najnoviju igru u popularnom FPS serijalu temeljenom na knjigama ukrajinskog spisatelja spominjali smo nedavno zato što je razvojni tim 4A Games objavio datum izlaska nove ekspanzije. Sada imamo nove vijesti i službenu potvrdu onoga što smo pretpostavili kada je najavljen Sam's Story – verzija za Steam izlazi idućeg tjedna nakon isteka ekskluzivnosti za Epic Games Store.

Prošle godine je ovo bila prva veća igra i prvi izdavač (Deep Silver) koji je u zadnji čas, radi boljeg omjera zarade koju Epic games u svojoj trgovini nudi, potpisao ugovor o ekskluzivnom prodavanju Metro Exodusa na toj platformi. Reakcije igrača nisu bile nimalo lijepe, no to nije spriječilo one koji su odradili predbilježbe na Steamu prije nego što je nestala iz prodaje da ostave izuzetno pozitivne dojmove i recenzije na Valveovom servisu. Uskoro će svi oni koji su bili strpljivi moći vidjeti kako završava priča Artyoma koji je s ekipom osposobio vlak i krenuo u život van metroa, kao i ekspanzije koje je razvojni tim nakon toga pripremio. Metro Exodus na Steam stiže u subotu 15. veljače u 18 sati, piše u službenoj objavi na forumima, a kako Sam's Story izlazi 11. veljače, oni koji nabave igru tada, moći će sve zaigrati odjednom. Sve što vas zanima o novom Metrou možete pronaći ovdje.

Epic Games dijeli Carcassonne i Ticket To Ride, idućeg tjedna ponuda impresivna

Prošlog tjedna smo vam rekli da će Epic Games dijeliti tri digitalno rekreirane verzije igara na ploči, a izgleda da su se u međuvremenu predomislili. U ponudi su i dalje Ticket To Ride i Carcassonne, ali Pandemic: The Board Game je nestao iz ponude. Unatoč tome, ako ste zainteresirani i ako imate Epicov korisnički račun možete obje igre dodati u svoju kolekciju, koja je sada vjerojatno već solidna svima koji su uzeli sve što je Epic besplatno nudio.

Ipak, ono što će mnoge puno više interesirati je ponuda koja stiže idućeg tjedna. Idućeg četvrtka u 17 sati, ako ne dođe do promjena, moći ćete besplatno nabaviti realističan srednjovjekovni RPG Kingdom Come: Deliverance, kao i stiliziranu i krvavu borilačku igru Aztez. Epic je rekao kako i u 2020. godini planiraju svakog tjedna dijeliti besplatne igre, a prema ovome izgleda da će ozbiljnije krenuti. Na novu ponudu ćemo vas podsjetiti idućeg tjedna i vidjeti što će nas tada dočekati.