Najavljen Darkest Dungeon 2

Tri godine nakon izlaska izlazka originala na Steamu razvojni tim Red Hook Studios najavio je nastavak na svoju hit igru

Mateja Šop srijeda, 20. veljače 2019. u 06:00

Ljubitelje RPG-ova i borbe na poteze početkom siječnja 2016. godine dočekao je Darkest Dungeon, igra u kojoj je velik naglasak stavljen na psihičko zdravlje vaših likova. Tamnice i prostori koje su istraživali, kao i neprijatelji s kojima su se susretali ostavljali su velike posljedice na njihovu psihu, pod uvjetom da su ostali živi, a na vama je bilo da sve to izbalansirate i uspješno sasiječete neprijatelje koji se ispred vas nalaze.

Igra je već u Early Accessu bila hit i nakon toga je postajala sve popularnija, a razvojni tim Red Hook Studios je nastavio s radom na njoj i nakon izlaska konačne verzije. Dobili smo tri veća DLC-a, da bi sada na red došla najava punokrvnog nastavka. Ime je jednostavno Darkest Dungeon 2 i tim je neke detalje ekskluzivno podijelio portalu PC Gamer.

Nisu spremni u ovom trenutku otkriti puno o novom svijetu ludila kojeg pripremaju, ali znamo sljedeće: šest klasa iz originala se vraća (Plage Doctor, Leper, Grave Robber, Man-at-Arms, Hellion i Highwayman), igrači će dobiti priliku istražiti malo veći dio svijeta, borba će biti slična, ali više dorađena s nekim novim mehanikama, isti glumac posudit će svoj glas naratoru i igra će opet najprije biti dostupna kroz Early Access na Steamu.

Kada će točno Darkest Dungeon 2 izaći, ne zna se još, ali će tim uskoro podijeliti više detalja. Svima onima koji žele biti u toku kažu da ostave svoje podatke ovdje, a ako želite saznati zašto je igra mnogima draga i zašto je toliko dobro ocijenjena, trenutno se prodaje na Steamu po 75 posto nižoj cijeni, odnosno 5,74 eura ako želite samo osnovnu igru ili 60 posto nižoj cijeni, odnosno 11,53 eura ako uz to želite i sve DLC-ove. Sve ostale detalje o originalu možete proučiti na službenim stranicama, a za nastavak ih Red Hook Studios još nije pripremio.