Nakon par odgoda, Stronghold: Warlords napokon u prodaji

Novi nasljednik strateško-graditeljskog serijala Stronghold je, uz podnaslov Warlords, nakon nekoliko odgoda konačno krenuo u prodaju

Damir Radešić srijeda, 10. ožujka 2021. u 21:14

Ekipa Firefly Studiosa je s jučerašnjim danom završila s glavnim razvojem RTS-a Stronghold: Warlords i pustila ga u prodaju pute Steama i GOG.com-a. Kako smo pisali u najavi, riječe je o novom poglavlju dugovječnog serijala koji će nas ovaj put odvesti u područje istočne Azije u kojoj nas očekuje potpuno novi ekonomski model, kao i narodi s unikatnim jedinicama kakve Zapad u srednjovjekovno doba nije mogao ni sanjati. Uz 31 misiju glavne kampanje, autori su predvidjeli multiplayer i skirmish načine igranja, kao i "free build" u kojem ćemo graditi svoje utvrde neometani od potencijalnih napadača.

Stronghold: Warlords svoj naziv duguje glavnom novom elementu igrivosti, ratnim vođama pod kontrolom računala koje je moguće regrutirati i nadograđivati, a svaki će ovisno o karakteru povećati naše strateške potencijale bilo da je riječ o proizvodnim kapacitetima, ekonomiji ili pak direktnom ratovanju protiv zajedničkih neprijatelja. Usporedo s objavom, na Metacriticu su se počele pojavljivati i prve ocjene koje nisu baš najsjajnije, no ne sumnjamo da će iste smetati fanovima ovog serijala koji su uvijek bili spremni zažmiriti na nedostatke i uživati u masivnim borbama i izgradnji velebnih zamaka. Link na našu ne tako davnu najavu se nalazi ovdje, a u nastavku donosimo promotivni video kojim je izlazak Stronghold: Warlordsa popraćen.