Odgođen Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2

Odgođen je nastavak kultnog RPG-a, koji je trebao izaći početkom iduće godine. Izdavač kaže kako im treba više vremena za razvoj igre

Mateja Šop srijeda, 16. listopada 2019. u 20:57

Na oduševljenje ljubitelja vampira, RPG-ova i originalnog Vampire: The Masquerade - Bloodlines su razvojni tim Hardsuit Labs i izdavač Paradox Interactive prije pola godine najavili nastavak. Na novoj igri rade neki developeri koji su zaslužni i za original, pa je i to zvučalo prilično obećavajuće. Od najave smo dobili prikaze na nekoliko sajmova, kao i detalje o raznim frakcijama s kojima ćemo se susretati u ovoj verziji Seattlea.

Ipak, izgleda da ćemo za samo istraživanje morati pričekati nešto duže. Zajedničku izjavu su na blogu objavili članovi tima Andy Kipling i Brian Mitsoda koji su rekli da će igra i dalje izaći u 2020. godini, ali ne u prvom kvartalu kao što je u početku bilo rečeno. Razlog je isti kao i za većinu ostalih AAA igara čiji se datum izlaska naknadno pomiče - više vremena za razvoj za što bolji konačan proizvod.

"Postoje neke stvari koje smo pod svaku cijenu htjeli ubaciti kada smo krenuli s izradom novog Bloodlinesa: kompleksna i razgranata priča, fascinantni likovi koji su dobro odglumljeni i bogat univerzum World of Darknessa. Zbilja vjerujemo da smo na pravom putu da vam sve ovo pružimo. S druge strane, postoji odgovornost izbjegavanja problema koje je prva igra imala i koja je izašla prerano. U posljednjih nekoliko mjeseci postalo je jasno da ćemo ponoviti istu grešku ako se držimo najavljenog datuma. Nećemo to napraviti. Na kraju krajeva, svi koji rade na ovoj igri žele vam pružiti najbolje moguće Bloodlines 2 iskustvo".

Hardsuit Labs će i dalje prikupljati povratne informacije od strane igrača, za koje kažu da su im do sada bile izuzetno važne, a rekli su da će nešto više detalja objaviti za vrijeme PDXCON-a ove subote, 19. listopada. Oni koji su igrali original vjerojatno se sjećaju bugova i problema koje je prva verzija imala, tako da dobro što je tim na vrijeme uočio ono što treba doraditi i odlučio uzeti potrebno vrijeme da to i naprave.

Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2 je u izradi za PC, PlayStation 4 i Xbox One, a na sve tri platforme već nekoliko mjeseci možete odraditi predbilježbe. Pripremljene su tri verzije, obična, Unsanctioned i Blood Moon, pa ako želite neku od njih kupiti i saznati što svaka sadržava, bacite oko na službene stranice.