Skybound Games dovršit će The Walking Dead: The Final Season

Telltale je predao dužnosti dovršavanja posljednje sezone svoje popularne avanture studiju kojeg je osnovao Robert Kirkman

Mateja Šop ponedjeljak, 8. listopada 2018. u 22:22

Trakavica sa zatvaranjem Telltale Gamesa još uvijek nije privedena kraju, ali barem se zna što će biti s jednim IP-om. Za vrijeme održavanja New York Comic Cona je tvorac post-apokaliptičnog svijeta s hodajućim mrtvacima, Robert Kirkman, objavio kako će njegov studio Skybound Games dovršiti posljednju sezonu kojom će se Clementineina priča privesti kraju.

Nakon što je prije nešto više od dva tjedna Telltale Games otpustio gotovo sve svoje radnike, prve su glasine rekle kako će ipak dovršiti The Walking Dead: The Final Season, koji je do tada dobio dvije od četiri planirane epizode. Par dana nakon ispostavilo se da je ostatak od 25 zaposlenika ostavljen kako bi dovršili Minecraft i kako igrači neće saznati što je tim zamislio za veliko finale.

Uslijedila je žestoka reakcija onih koji su kupili igru, zbog čega je Telltale posljednju sezonu povukao iz prodaje (još uvijek nije moguće kupiti novu sezonu) i rekao kako će napraviti sve što mogu kako bi se sezona ipak privela kraju. U međuvremenu je i onaj ostatak zaposlenika dobio otkaz, ali su ljubitelji serijala jučer barem dobili dobru vijest. Skybound će za dovršavanje sezone okupiti dio onih koji su na njoj radili u Telltaleu, pa bi proizvod trebao biti jednake kvalitete.

"Uspješno smo odradili pregovore s Telltale Gamesom kako bi naša kompanija Skybound uskočila i dovršila četvrtu sezonu Telltaleove igre do kraja", rekao je Kirkman, dok u izjavi Skybounda stoji kako su preuzeli vlasništvo i da imaju svaku namjeru dovršiti ono što je započeto. Za kraj su izjavili sljedeće: "Trenutno se još bavimo detaljima jer je ovo prilično velika stvar, pa ćemo uskoro podijeliti više informacija o tome tko, što, kada, gdje i kako radi. Cijenimo vaše strpljenje dok se to ne dogodi".

Odlična vijest za one koji od 2012. godine prate Clementine, solidna vijest za one koji će opet dobiti priliku raditi na igri, ali ne baš toliko dobra vijest za one koji su iznenada ostali bez posla i uz to nisu dobili ni otpremninu. Nadamo se da će The Walking Dead: The Final Season dobiti kraj kakav zaslužuje i da će Telltale što prije objaviti što će biti s ostatkom njihovih IP-ova.