Google poboljšao rezultate pretraživanja korištenjem navodnika

Kada stavite navodnike oko bilo koje riječi ili fraze, kao što je [“bežični punjači za telefon”] Google tražilica će prikazati samo stranice koje sadrže točne riječi ili fraze unsenog pojma.

Tomislav Stanković petak, 5. kolovoza 2022. u 18:38
📷 Image: Unsplash
Image: Unsplash

Google ovim dodatkom poboljšava citirano pretraživanje. Isječci prikazani u rezultatima pretraživanja biti će formirani oko mjesta gdje se citirana riječ ili fraza pojavljuju u web-dokumentu. Tako će korisnici, kada kliknu na rezultat pretraživanja i otvore stranicu, jednostavnije moći odrediti gdje se traženi pojam nalazi.

Na primjer, ako ste izvršili pretraživanje kao što je [“google pretraživanje”], isječak će pokazati gdje se pojavljuje ta fraza, kao što se može vidjeti na slici ispod.

Do sada rezulati pretraživanja citiranih pojmova nisu bili toliko jasni jer bi kreirali isječke oko dijelova web-dokumenta koji zapravo nisu korisni, kao npr. meta tagovi, izbornici. Npr. korisnik bi otvaranjem stranice vidio da na njoj zapravo nema onoga što on treba jer je citirani pojam zapravo 'alt tag' neke slike ili bi se citirani pojam pojavio i kao stavka izbornika i unutar sadržaja te ga je bilo teže pronaći. Ovo je poboljšanje osmišljeno kako bi pomoglo u rješavanju ovog problema.

📷 Image: blog.google
Image: blog.google

Korištenje navodnika može biti izvrstan alat za napredno pretraživanje. Google ipak, u objavi, prvo preporučuje pretraživanje bez navodnika koristeći svakodnevni govorni jezik. Navodnici su izvorno uvedeni kao dodatna pomoći tražilicama u vrijeme kada su one trebale dodatne upute. Od tada je tehnologija pretraživanja napredovala, pa operateri kao što su navodnici često više nisu potrebni.

📢 Besplatna dostava

TOP!

APPLE iPad 9

A13 Bionic čip, kamera od 12 MP te brzi Wi-Fi ili mobilna mreža.

Od 2999 kn Kupi


Kompaktan zvučnik, gigantski zvuk.

KEF LS50 Meta

Najprecizniji, impresivan zvuk, 47 Hz - 45 kHz, Uni-Q driver, 85 dB, 8 Ohma, 40-100 W, Eisa Award.

9.749 kn Kupi

Soundbar i bežični subwoofer s ugrađenim HEOS-om

DENON DHT-S516H

HEOS, Bluetooth, AirPlay 2, Dolby Digital, Dolby Digital Plus, DTS dekodiranje, HDMI ulaz, ARC, Amazon Alexa, Google Assistant.

3.989 kn Kupi