YouTube Music, servis za streaming glazbe, kreće sljedećeg tjedna

U utorak, 22. svibnja, YouTube će pokrenuti svoju dugo očekivanu naplatnu uslugu za streaming glazbe, a sada znamo i više detalja

Sandro Vrbanus četvrtak, 17. svibnja 2018. u 10:34

Najveći svjetski internetski video servis sljedećeg će utorka krenuti u izravnu borbu s Apple Musicom, Spotifyem, Deezerom, i ostalim velikim igračima na tržištu glazbenog streaminga. 22. svibnja će, nakon više godina iščekivanja, u rad biti puštena usluga YouTube Music, punokrvna streaming usluga posvećena glazbi.

Slušanje glazbe iz velike kolekcije YouTubea bit će moguće putem posebnog desktop sučelja kao i korištenjem izmijenjene YouTube mobilne aplikacije. Naravno, za ovaj će se servis plaćati i pretplata, i to u iznosu od 9,99 dolara na mjesec. Ipak, Google će omogućiti slušanje glazbe i besplatno, no u tom slučaju doživljaj će biti donekle "onečišćen" reklamama.

Postojeći pretplatnici na Google Play Music uslugu dobit će za istu cijenu YouTube Music Premium pretplatu, i ništa im se drugo neće promijeniti (barem za sada). YouTube Music bit će od sljedećeg tjedna dostupan u SAD-u, Australiji, Novom Zelandu, Meksiku i Južnoj Koreji, a ubrzo nakon toga i u 15-ak drugih zemalja Europe i svijeta. Želite li doznati kada će, i hoće li uopće, ovaj servis biti moguće koristiti i iz Hrvatske, pohitajte na ovu stranicu i utipkajte svoju email adresu kako biste na vrijeme o tome dobili obavijest. Ili samo redovno navraćajte na Bug.hr.

YouTube Premium

Nije YouTube Music jedino što je danas najavljeno iz ove kompanije. Naplatna usluga YouTube Red, u sklopu koje su pretplatnici imali pristup premium i ekskluzivnim video sadržajima bez reklama, uskoro će biti preimenovana u YouTube Premium. Sve njezine usluge ostat će iste kao i do sada, no pretplatnici na ovaj servis dobit će i pretplatu na YouTube Music u istom paketu. No, on će umjesto 9,99 dolara koštati 11,99 dolara na mjesec za nove pretplatnike. Svi postojeći korisnici YouTube Red usluge zadržat će prednosti niže cijene još neko vrijeme.