Sharkoon predstavio RGB LIT seriju kućišta

Sharkoon je predstavio novu seriju računalnih kućišta RGB LIT. Unutar serije nalaze se dva modela LIT 100 i LIT 200 koji se međusobno razlikuju samo po izgledu RGB uzorka na prednjem panelu

Stjepan Bilić subota, 14. prosinca 2019. u 07:00

Sharkoon je predstavio novu seriju računalnih kućišta – RGB LIT. Unutar serije trenutno se nalaze dva midi-tower modela LIT 100 i LIT 200. Konfiguracijski riječ je o dva istovjetna kućišta, a jedina razlika je u RGB uzorku na prednjem panelu – LIT 100 ima pločasti, a LIT 200 RGB uzorak koji podsjeća na nazubljene valove.

Uzorak se nalazi na prednjem panelu koji je načinjen od temperiranog stakla, a unutar njega i RGB trake koje su bitan dio za kreiranje RGB efekata na kućištu. Osim RGB traka uz kućište dolazi i jedan 120-milimetarski RGB ventilator tako da osvjetljenja izvan i unutar kućišta ne nedostaje. Osvjetljenje je adresabilno, ima 14 različitih svjetlosnih efekata i kompatibilno je s matičnim pločama tvrtki Asus, MSI, ASRock i Gigabyte.

Tvornički ugrađeni ventilator smješten je na stražnju stranu kućišta i služi za izbacivanje toplog zraka iz kućišta. U slučaju potrebe za dodatnim ventilatorima, RGB LIT 100 i RGB LIT 200 kućišta omogućavaju ugradnju i dodatna četiri, dva s prednje i dva s gornje strane. Za potencijalne kupce koji nisu ljubitelji većeg broja ventilatora iz Sharkoona poručuju kako se u navedene kućišta mogu ugraditi i različiti sustavi vodenog hlađenja.

U RGB LIT kućišta mogu se ugraditi matične ploče Mini-ITX, Micro-ATX i ATX formata. Prilikom ugradnje ostalih komponenata treba također obratiti na njihove dimenzije: grafičke kartice ne smiju biti duže od 350 milimetara, napajanja od 215 milimetara, a procesorski hladnjaci viši od 157 milimetara.

Što se tiče radijatora za vodena hlađenja oni ne smiju biti deblji od 55 milimetara ako se ugrađuju na gornju stranu kućišta ili deblji od 64 milimetara ako se ugrađuju iza prednjeg panela. Navedene debljine radijatora su ukupne, dakle za radijator i ventilator zajedno.

RGB LIT serija ima mogućnost ugradnje do sedam PCI uređaja, dva 3,5“ HDD-a i do šest 2,5“ SSD-ova. Od konektora dostupni su USB i audio konektori. Smješteni su na gornjem panelu – 1x USB 2.0, 2x USB 3.0, 2x 3,5mm port (slušalice i mikrofon) te standardne tipke za resetiranje i uključivanje računala.

Dimenzije kućišta su 346 x 206 x 481 milimetara, a masa 6,7 kilograma. Detaljnije specifikacije dostupne su na stranicama proizvođača. Preporučena cijena za europsko tržište je 59,90 eura.