Pretech F700Mi - mini konvertibilni laptop

Pretech F700Mi neće vas oduševiti svojim hardverskim specifikacijama no veličinom i mogućnostima možda hoće – uz 7“ zaslon odlikuje se i mogućnošću rada u tablet modu

Stjepan Bilić nedjelja, 27. listopada 2019. u 06:30

Kineska tvrtka Pretech na nedavno održanom HKTDC sajmu predstavila je mini konvertibilni laptop – F700Mi Mini. Jedna od glavnih odlika mu je konvertibilni dizajn zahvaljujući kojem se može koristiti i kao tablet.

Hardverske specifikacije nisu nešto posebno naročite. Temelji se na Intelovom Atom x5-Z8350 procesoru koji je ove godine proslavio treći rođendan. Zahvaljujući tome, bilo je moguće ugraditi pasivni sustav hlađenja, što Pretech F700Mi Mini čini potpuno nečujnim u radu.

Ovisno o modelu ima 4 ili 8 GB RAM-a te između 32 i 128 GB prostora za pohranu. I dok bi se sa 8 GB RAM-a još nekako i dalo živjeti s Windowsima 10, podatkovni prostor je jedva dostatan za kakav ozbiljniji rad. K tomu je i među sporijima, naime, Pretech F700Mi Mini podatke sprema na eMMC memoriju.

Što se tiče zaslona dijagonala mu je 7“, a razlučivost 1.920 x 1.200 točaka. Osjetljiv je na dodir i podržava rad s digitalnom olovkom. Zanimljivo, Pretech je odlučio uvrstiti i web kameru (0,3 MP) koja zbog nedostatnog prostora nije čest slučaj na laptopima ove veličine.

Pretech F700Mi Mini ima stereo zvučnike s prednje strane što osigurava jednaku jačinu zvuka bez obzira kako ga koristili kao tablet u ruci, ili kao laptop na stolu ili u krilu. Zastupljeni su svi bitniji portovi – po jedan USB Type-C i Type-A port, micro HDMI, microSD utor te 3,5-milimetarski audio port. Kapacitet baterije je 5.000 mAh.

Kao dodatnu opciju proizvođač nudi 4G LTE modul te skener otiska prsta. Zbog manjih dimenzija nije bilo mjesta za touchpad, umjesto njega na dnu tipkovnice su postavljene dvije tipke te optički senzor koji glumi joystick.

Dimenzije uređaja su 181 x 113,6 x 19,6 milimetara, a masa 541 grama. Očekivana cijena po dolasku na tržište je između 200 i 250 USD, ovisno o konfiguraciji.