Office 365 uskoro postaje Microsoft 365, uz manje promjene

Microsoft je objavio kako će 21. travnja njihova pretplata poznata pod nazivom Office 365 doživjeti manje promjene, dobiti nove dodatke u aplikacijama, te biti preimenovana

Sandro Vrbanus ponedjeljak, 30. ožujka 2020. u 19:52

Microsoftova orijentacija na usluge za koje se plaća godišnja pretplata u potpunosti je zaživjela uvođenjem paketa Office 365, kako za privatne tako i za poslovne korisnike. Popularni programi Officea: Word, Excel, PowerPoint, Skype, Outlook, OneNote i OneDrive u sklopu ove pretplate mogu se koristiti u oblaku ili lokalno, a to u svijetu na neki od dostupnih načina čini oko pola milijarde korisnika.

Od tog broja, oko 38 milijuna ljudi pretplaćeno na Office 365 koji im nudi korištenje programa i 1 TB prostora u oblaku, kao i 60 minuta besplatnih Skype poziva mjesečno u cijelom svijetu.

Promjena imena

Microsoft je sada najavio kako će 21. travnja ova usluga dobiti novo ime – Office 365 postat će Microsoft 365. Osim rebrandinga imena novi će paketi biti evolucija postojećih, pa će im biti pridodane neke nove mogućnosti. Aplikacije će imati "pripomoć" umjetne inteligencije, dobit će nove atraktivne predloške kao i dodatke iz clouda koji će korisnicima biti od pomoći.

Od spomenutih izdvajaju se, primjerice, provjera pravopisa "u oblaku" dostupna unutar svih aplikacija, razni tutoriali, treninzi za bolju izradu prezentacija i slični pomoćni alati ugrađeni u popularne i svima dobro poznate uredske aplikacije Word, Excel i PowerPoint. Neke od ovih značajki već će sada početi pristizati do korisnika i bit će dodavane postupno kroz naredne mjesece.

Paket Microsoft 365 sadržavat će i jednu novu aplikaciju, nazvanu Microsoft Family Safety, koja će se brinuti za online sigurnost i zaštitu od, primjerice, phishinga i malwarea, za sve korisnike njihove pretplate.

Ovih dana vrlo popularni Skype i Teams također će dobiti nešto novih opcija. Primjerice, u Skypeu će biti moguće "u tri klika" organizirati virtualni sastanak, potpuno besplatno i bez potrebe za registracijom svih sudionika. Aplikacija Teams dobit će dodatne funkcionalnosti namijenjene obiteljima i privatnim korsinicima.

Što se tiče cijena, one će ostati u skladu s dosadašnjima: 7 dolara mjesečno za osobnu licencu ili pak 10 dolara mjesečno (odnosno 100 dolara godišnje) za obiteljsku licencu koja pokriva do 6 korisnika. Sve detalje o novoj pretplati možete pronaći na ovom mjestu.