Messengerova 2017. godina u brojkama

Facebook se pohvalio velikim brojkama vezano uz njihov Messenger. Tijekom 2017. godine, obavljeno je više od 17 milijardi video poziva, poslano više od 500 milijardi emotikona…

Stjepan Bilić ponedjeljak, 18. prosinca 2017. u 07:00

U ovo doba godine brojne tvrtke objavljuju godišnje podatke vezano uz korištenje njihovih usluga od strane korisnika. Iznimka nije ni Facebook, koji se pohvalio rezultatima koje je tijekom 2017. godine ostvario njihov Messenger.

Iz Facebooka javljaju kako je preko Messengera ostvareno tijekom ove godine više od 17 milijardi video poziva. U usporedbi s prošlom 2016. godinom, to je povećanje od dva puta.

No, Messengerovi korisnici nisu samo razgovarali, već su slali i pozamašnu količinu emotikona, točnije njih više od 500 milijardi. Ako se opet baziramo na dnevnu količinu, to bi značilo kako je svakog dana poslano čak 1,7 milijardi emotikona.

GIF-ovi su bili nešto manje popularni, tijekom 2017. godine poslano ih je „samo“ nešto više od 18 milijardi. Facebook navodi kako se tijekom 2017. godine i dosta razgovaralo, u prosjeku više od sedam milijardi razgovora tijekom dana. Također, od tog broja je u prosjeku bilo započeto 260 milijuna novih razgovora.

Svakog dana korisnici su kreirali i oko 2,5 milijuna novih grupa uz prosječan broj sudionika od 10 korisnika. Unutar grupa odaslano je više od 11 milijardi reakcija, a najčešće se reagiralo sa „Haha“

Detaljnije informacije o ovoj temi dostupne su na Facebookovim stranicama.