Samsungovo interno testiranje aplikacije Find My Mobile greškom postalo javno

Samsung je greškom interno testiranje aplikacije Find My Phone učinio dostupnim i dijelu korisnika njihovih pametnih telefona zbog čega je dio korisnika pomislio kako su im telefoni hakirani, što nisu bili

Stjepan Bilić petak, 21. veljače 2020. u 09:39

U četvrtak 20. veljače 2020. godine u ranim jutarnjim satima na zaslonima Galaxy telefona pojavilo se misteriozno upozorenje koje je najblaže rečeno zbunilo vlasnike. Naime, u obavijestima stajala su samo dva broja. Dvije jedinice, jedna ispod druge i ništa više.

Navedeno bi možda i prošlo ispod radara te možda korisnici ne bi ni reagirali na pristiglu obavijest da ista nije stigla od Samsungove aplikacije Find My Mobile koja se koristi za udaljeno lociranje telefona u slučaju da je isti ukraden ili izgubljen. Kako se kod većine korisnika u tom trenutku telefon nalazio pored njih ne čudi njihova zbunjenost pristiglom porukom te pomisao kako im je telefon hakiran.

No srećom telefoni nisu bili hakirani već je interno testiranje sustava greškom postalo javno što je ujedno i razlog zbog čega je na Galaxy telefone i stiglo to mistično upozorenje. Iz Samsunga putem aplikacije Samsung Members poručuju da ako ste primili takvu obavijest da ju slobodno zanemarite, jer ista nema nikakav utjecaj na vaš telefon.

Prema istom izvoru navedena poruka je, navodno, stigla na ograničeni broj telefona, ali nije bila ograničena na samo određeni model telefona ili na samo jednu zemlju. Obavijest je stigla i na pojedine uređaje iz Hrvatske. Iz Samsunga poručuju kako rade na rješenju koje će onemogućiti da takve i slične pogreške ubuduće stignu do njihovih korisnika.