AnTuTu Redmi K20 Pro trenutno vodi kako najbrži Android telefon

Redmi je krajem svibnja predstavio novu seriju mobitela – K20, a ovih je dana AnTuTu snažniji Pro model proglasio i najbržim Android telefonom

Stjepan Bilić srijeda, 19. lipnja 2019. u 18:46

Jedan od popularnijih benchmark alata među vlasnicima mobitela je svakako AnTuTu. Često se na raznim forumima pa tako i na našem vode brojne rasprave o tome koji je mobitel najbrži, najbolji. Temelj takvim rasprava daju upravo benchmark alati koji mjere sirovu snagu nekog uređaja.

Ako je suditi prema mjerenjima koje je proveo AnTuTu, trenutno je najbrži mobitel temeljen na Android platformi Redmi K20 Pro. Podsjetimo, riječ je o mobitelu kojeg je Redmi predstavio krajem svibnja 2019. godine. K20 Pro temelji se na Snapdragon 855 čipu te ovisno o modelu 6 ili 8 GB RAM-a. Ostale specifikacije možete provjeriti ovdje.

Redmi je na svojem Twitter profilu službeno objavio kako oni imaju najbrži mobitel s Androidom. Ova objava nastavak je ranijeg podbadanja na temu koja tvrtka ima pravi flagship killer ove godine, OnePlus ili Redmi. Ispostavilo se kako pravo na tu titulu ima prije Redmi nego OnePlus koji je sve svoje dosadašnje uređaje tako označavao.

Naime, od ove godine mobiteli tvrtke OnePlus dodatno su poskupjeli čime su ušli u premium segment, dok titulu flagship killera mogu nositi smo uređaji iz srednjeg segmenta koji uz jednako snažan hardver imaju i uveliko nižu cijenu. To su trenutno uređaji iz serije Redmi K20.

Još nedavno za najbrži Android mobitel slovio je OnePlus 7 Pro koji je od strane AnTuTua dobio 373.953 boda. S trona ga je kako smo već naveli skinuo Redmi K20 Pro kojemu je AnTuTu na ime rezultata benchmark testova dodijelio 388.803 boda, odnosno 14.850 bodova više u odnosu na OnePlus 7 Pro.