Appleov Smart Battery Case treće generacije ima tipku za kameru

Apple je u svoju ponudu uvrstio Smart Battery Case treće generacije, za najnovije iPhone 11 telefone. Nova generacija dizajnerski se neznatno razlikuje od prethodne, ali je zato dobila posebni feature – tipku za kameru

Stjepan Bilić četvrtak, 21. studenog 2019. u 21:08

Apple je svoj prvi Smart Battery Case predstavio još prije par godina (krajem 2015.) i bio je namijenjen iPhoneima 6 i 6s. Osim što je navedene uređaje štitio od oštećenja uslijed pada, osiguravao im je i dodatnu autonomiju, bez da je korisnik morao potražiti slobodnu utičnicu kako bi nadopunio bateriju.

Jedna od glavnih mana pametnog kućišta s baterijom bila je njegova ružnjikavost koja se nikako nije uklapa u Appleov dizajn. Prvi Smart Battery Case izgledao je kao da se netko u zadnji tren sjetio ugurati bateriju unutar zaštitnog kućišta, netom prije nego je Smart Battery Case krenuo u proizvodnju, kako bi u njegov naziv mogli ubaciti i dodatak „Smart Battery“.

Smart Battery Case prve generacije
Smart Battery Case prve generacije

Zbog baterijske grbe, brzo je postao jedna od glavnih tema u medijima. Većina ih je dizajn ocijenila potpuno promašenim zbog čega se u cijeli slučaj odlučio uključiti i prvi čovjek tvrtke – Tim Cook. On je pokušao zaustaviti kritike izjavom kako „Smart Battery Case nije za dnevnu uporabu“.

Cook je tada izjavio kako je Smart Battery Case zamišljen tek kao povremena pomoć, onda kada baterija dođe blizu nuli, a nemate slobodnu utičnicu pri ruci. Primjerice kada ste na planinarenju ili tijekom dugog leta zrakoplovom. Dodao je tada i kako nije riječ o grbi, već o zgodnom rješenju koje olakšava skidanje SBC-a s telefona.

Smart Battery Case druge generacije
Smart Battery Case druge generacije

No svima je bilo jasno da je to samo pokušaj opravdavanja nemaštovitosti dizajnerskog odjela koji je na brzinu i na silu htio progurati nešto što u tom trenutku očito nije bilo spremno za tržište. Da je tomu tako najbolje se vidi iz druge i treće generacije Smart Battery Casea, koje su donekle izgubile grbu. Donji i bočni rubovi spojili su se s rubovima kućišta tako da je Smart Battery Case s vremenom postao koliko-toliko ugodniji oku.

Apple je sada u svoju ponudu dodao i treću generaciju koju je namijenio novim iPhoneima 11, 11 Pro i 11 Pro Max. Apple obećava do 50% dužu autonomiju novih iPhonea uz upotrebu novog SBC-a. Razinu napunjenosti SBC-a moguće je pratiti putem battery widgeta.

Smart Battery Case treće generacije s tipkom za kameru
Smart Battery Case treće generacije s tipkom za kameru

Treća generacija poput druge podržava bežično punjenje preko Qi standarda, ali ima i jedan dodatak koju druga generacija nema – tipku za kameru koja služi za brzo pokretanje aplikacije kamera dok je telefon zaključan. Jedan kraći pritisak na tipku snimit će fotografiju, a duži pokrenuti snimanje QuickTake videa.

Apple je pripremio tri različite boje – White, Black i Pink Sand za iPhone 11 Pro i iPhone 11 Pro Max. Najslabiji od novih iPhonea, iPhone 11 dobio je samo dvije boje – White i Black. Neovisno o toem za koji je model namijenjen novi Smart Battery Case stoji 129,99 USD.