Asusov gamerski smartphone ROG Phone 2 stiže ove godine

Asus bi nasljednika svojeg postojeće gamerskog pametnog telefona ROG Phone trebao predstaviti u trećem kvartalu ove godine

Matija Pavlić subota, 8. lipnja 2019. u 00:12

Asus priprema nasljednika svojeg prvog gamerskog pametnog telefona ROG Phone koji se na tržištu pojavio sredinom prošle godine.

Sam Asus potvrdio je kako će ROG Phone 2 na tržište stići tijekom trećeg kvartala ove godine, a prema glasinama na kineskom bi se tržištu taj uređaj mogao pojaviti već u srpnju (prema postu na microblogging platformi Weibo).

Originalni ROG Phone na tržište je stigao s 6-inčnim AMOLED zaslonom rezolucije 2160 x 1080 piksela s  frekvencijom osvježavanja od 90 Hz, Snapdragon 845 čipom, 8 GB RAM-a te 128 do 512 GB interne memorije.

O značajkama druge generacije ROG Phonea zasad nema nikakvih informacija, ali može se nagađati kako će se sasvim sigurno temeljiti na novom Snapdragon 855 čipu, a u povodom dolaska tog uređaja na tržište planirana je i suradnja s tvrtkom Tencent koja je vlasnik League of Legends franšize te djelomični vlasnik hitova kao što su Fornite i PUBG.