Cijene za OnePlus 8 seriju telefona kreću od 719 eura

Internetska stranica WinFuture navodno je doznala cijene telefona iz serije OnePlus 8, najjeftiniji model će po njima koštati 719 eura

Stjepan Bilić petak, 10. travnja 2020. u 12:00

OnePlus će uskoro predstaviti novu seriju pametnih telefona kojima će tijekom ove i dijelom iduće, 2021., godine pokušati konkurirati na tržištu. Riječ je dakako o telefonima iz serije OnePlus 8 o kojima smo već dosta toga doznali, što od strane dojavljivača, a što od samog proizvođača.

Najnovije informacije vezano uz seriju OnePlus 8 odnose se na cijene za europsko tržište. Odmah na početku mali spoiler – OnePlus 8 serija bit će skuplja u odnosu na OnePlus 7 seriju koja je stigla prošle godine i s kojom je OnePlus izgubio status flagship killera.

Izvor navodi kako će početna cijena serije OnePlus 8 biti 719 eura. Za navedeni iznos moći će se nabaviti standardni OnePlus 8 sa 8 GB RAM-a i 128 GB interne memorije. Za napredniju inačicu, sa 12 GB RAM-a i 256 GB interne memorije bit će potrebno izdvojiti dodatnih 100 eura, dakle 819 eura.

Kupci koji se odluče na kupnju Pro modela morat će izdvojiti i veće iznose. Osnovni Pro model sa 8 GB RAM-a i 128 GB interne memorije trebao bi imati cijenu od 919 eura, što je 200 eura više u odnosu na prošlogodišnji OnePlus 7 Pro. S modelom OnePlus 8 Pro kojeg je opremio sa 12 GB RAM-a i 256 GB interne memorije OnePlus je uspio probiti granicu od 1.000 eura. Navedeni uređaj bi na europskom tržištu trebao stajati 1.009 eura.

Osim novijeg SoC-a (Snapdragon 865), boljih kamera i podrške za 5G mreže na cijenu je ponešto utjecalo i osiguravanje IP certifikata kojeg prošla serija nije imala. Podsjetimo, OnePlus je pomoću marketinških materijala poručio kao su im telefoni otporni na vodu, ali da nisu željeli trošiti novac na pribavljanje spomenutog certifikata, a sve kako bi mogli zadržati nižu cijenu uređaja. Ove godine su čini se odlučili igrati na sigurno – IP certifikat je tu, a s njim i veće cijene uređaja.