Do kraja mjeseca Huawei će predstaviti nove mobitele iz serije Nova

Do kraja ovog mjeseca Huawei bi trebao predstaviti nove modele iz serije Nova, riječ je dakako o mobitelima nova 5 i nova 5i

Stjepan Bilić ponedjeljak, 10. lipnja 2019. u 04:00

Prema zadnjim informacijama Huawei bi do kraja ovog mjeseca trebao i službeno predstaviti nove mobitele iz serije Nova. Riječ je dakako o modelima nova 5 i nova 5i o kojima je već bilo riječi na našim stranicama.

Kako vam je poznato od prije – nova 5 bit će flagship svoje serije, a nova 5i slabiji, a time i cijenom prihvatljiviji model. Oba modela bit će opremljena s Huaweijevim procesorima, točnije sa SoC-evima, nova 5 pogonit će Kirin 980, a nova 5i Kirin 710. To dakako neće biti jedine razlike između ova dva modela, razlikovat će se i po veličini zaslona, količini radne memorije, broju i kvaliteti kamera te po kapacitetu baterije i tehnologiji brzog punjenja.

Huawei nova 5 kao najsnažniji model, svojevrsni flagship svoje serije imat će Kirin 980 SoC, ovisno o modelu 6 ili 8 GB RAM-a te 128 GB skladišnog prostora. Kamera na stražnjoj strani bi trebalo biti tri – glavna od 48 MP, te dodatne od 12 MP i 2MP. Zaslon će biti 6,39“, razlučivosti 2.340 x 1.080 točaka. Zaslon će imati manju rupu u gornjem lijevom kutu unutar koje će biti smještena selfie kamera razlučivosti 25 MP. Izvor navodi kako će unutar zaslona biti ugrađen i čitač otiska prsta. Baterija će imati kapacitet od 4.200 mAh i podržavat će tehnologiju brzog punjenja (44W).

Što se slabijeg nova 5i modela tiče, on će uz slabiji Kirin 710 SoC imati i manje radne memorije – 4 ili 6 GB, te slabije kamere. Sa stražnje strane Huawei je odlučio ugraditi kamere od 24 MP, 16 MP i 2 MP, a s prednje kameru od 16 MP. Huawei nova 5i imat će i manji zaslon – 5,84“, razlučivosti 2.340 x 1.080 točaka. Skener otiska prsta kod ovog modela bit će standardno, izvan zaslona, na stražnjoj strani kućišta. Baterija će biti manjeg kapaciteta (3.900 mAh) i imat će sporiju tehnologiju brzog punjenja (10W).

U prilogu možete vidjeti zaštitna stakla i futrole za model nova 5 koje potvrđuju dizajn uređaja. Ono što će razveseliti dio korisnika je to da je Huawei na oba modela odlučio zadržati 3,5-milimetarski audio port. Službeno predstavljanej trebalo bi biti krajem ovog mjeseca, a tada će se znati i na kojim će se tržištima pojaviti i po kolikoj cijeni.