Exynos 2400 podjednak je Snapdragonu 8 Gen 3 u videoigrama

Testovi NL Techa pokazuju da se Exynos 2400 može sasvim solidno nositi sa Snapdragonom 8 Gen 3 kada je riječ o igranju videoigara kao što su Genshin Impact, PUBG Mobile, Fortnite, COD i druge

Matej Markovinović nedjelja, 21. siječnja 2024. u 12:19
Exynos 2400 📷 Foto: Samsung
Exynos 2400 Foto: Samsung

Iako sintetički benchmark testovi pokazuju da Exynos 2400 zaostaje za Snapdragonom 8 Gen 3, to nije u potpunosti slučaj u igranju videoigara. Upravo to dokazuje opsežni test NL Techa koji uspoređuje Qualcommov SoC iz nedavno predstavljene Galaxy S24 Ultre sa Samsungovim Exynosom koji se našao u modelu Galaxy S24+.

Naime, performanse oba SoC-a pokazala su se poprilično sličnima u Genshin Impactu, PUBG Mobileu, Mobile Legendsu i Fortniteu. I jedan i drugi su u Genshinu pružali stabilnih 60 FPS-a, u PUBG-u na Smooth postavkama grafike oko 90 FPS-a, dok je u Fortniteu FPS varirao od 70 do 90, ovisno o situaciji unutar igre.

Značajna razlika primijetila se samo u dvije igre – Call of Duty: Mobile i War Thunder. Snapdragon 8 Gen 3 pružao je u COD-u 120 FPS-a tijekom cijele runde, dok je Exynos 2400 bio ograničen na 60 FPS-a. S druge strane, Exynos je „prešišao“ Snapdragon u War Thunderu, pružajući oko 100 FPS-a dok je Qulacommov SoC pružao svega 40.

No, važno je napomenuti da je War Thunder igra s omogućenim ray tracingom, što znači da ovi rezultati navode da je Exynosov Xclipse 940 GPU bolji s takvom vrstom grafike.

Također, potrebno je istaknuti da je NL Tech radio ove testove na pretprodukcijskim primjercima mobitela te da se na koncu radi o dva različita modela. Usprkos tome što bi test bio relevantniji da se testirao Galaxy S24+ s Exynosom i Snapdragonom, rezultati ipak pokazuju da Samsungov SoC može konkurirati Qualcommovom.