Galaxy A90 5G temelji se na Snapdragon 855 čipu

Popularna benchmark stranica Geekbench potvrdila je ranije glasine kako će se Galaxy A90 u 5G izvedbi temeljiti na Snapdragon 855 čipu

Stjepan Bilić četvrtak, 11. srpnja 2019. u 06:00

Zadnjih par mjeseci svako malo se pojavi pokoja nova informacija o mobitelu Galaxy A90. Zadnji puta smo o ovom uređaju pisali prije desetak dana kada su se pojavile glasine kako ipak neće imati slider, kao što je to slučaj s modelom Galaxy A80.

Izvor je tada dodatno naveo i kako će se obje inačice (4G i 5G) temeljiti na Snapdragon 855 čipu što je sada potvrdila i internetska stranica Geekbench. Kroz ovaj popularni benchmark prošao je 5G model čija je interna oznaka SM-A908N.

Geekbench je zabilježio kako se navedeni uređaj temelji na Snapdragon 855 čipu te kako ima 6 GB radne memorije. Time su ujedno i potvrđene nedavne glasine o hardveru, a o kojima smo vas izvijestili početkom mjeseca.

Testirani uređaj temeljio se na najnovijoj inačici Androida – 9.0 Pie, što ne bi trebalo nikoga posebno čuditi, jer je Android Pie već gotovo godinu dana na tržištu. Za mjesec, dva trebao bi stići i njegov nasljednik – Android Q.

Zahvaljujući odrađenim testovima poznate su i trenutne performanse uređaja. kažemo trenutne, jer do službenog predstavljanja Samsung još uvijek stigle ispeglati softver kako bi isti što bolje iskoristio hardversku snagu uređaja. Za sada Geekbench mobitelu dodjeljuje 3.458 bodova u Single-Core i 10.852 boda u Multi-Core testovima.

Testiranje je odrađeno jučer, 9. srpnja 2019. godine. Detaljni rezultati testiranja dostupni su ovdje.