Galaxy Z Flip već je dobio i prvu softversku nadogradnju

Galaxy Z Flip tek je predstavljen prije par dana, a već je dobio i svoju prvu softversku nadogradnju koja je uz sigurnosne ispravke donijela i par novih mogućnosti – Single Take i drugo

Stjepan Bilić utorak, 18. veljače 2020. u 06:00

Samsung je 11. veljače 2020. godine održao UNPACKED događaj na kojem je predstavio nove pametne telefone iz serija Galaxy S20 i Galaxy Z Flip. Iako od trenutka predstavljanja i pisanja ove vijesti nije prošlo još ni tjedan dana Samsung je već izbacio prvu softversku nadogradnju za Galaxy Z Flip.

Prva nadogradnja nije odveć velika – tek 211,64 MB, ali donosi bitne značajke koje ne samo da podižu sigurnost uređaja na višu razinu već donose i nove mogućnosti koje će se ponajviše svidjeti korisnicima koji često svoje telefone koriste kao fotoaparat ili kameru. Službena oznaka nadogradnje je F700U1UEU1ATAR.

Što se sigurnosti tiče Samsung je unutar ove nadogradnje ubacio i najnoviji skup sigurnosnih ispravaka za Android OS kojeg je izradio Google i koji datira od 1. veljače 2020. godine. Osim toga Samsung je dodao i par novih opcija kako bi poboljšao mogućnosti kamera aplikacije, a time i iskustvo korištenja uređaja.

Opcija Single take stigla je s telefona iz serije Galaxy S20. Navedena opcija omogućava istovremeno snimanje fotografija i videa pomoću svih kamera na uređaju u trajanju do 10 sekundi. Po završetku snimanja preporučit će korisniku koja je snimka najbolja i koju vrijedi zadržati. Druga opcija tiče se podešavanja kuta snimanja kamera, a kojeg korisnik može ručno odabrati prema želji dodirom pomoćnog, 1,1“ zaslona. Korisnik tako može jednim dodirom zaslona promijeniti kut snimanja iz širokog u ultra široki i obratno.

Samsung u opisu nadogradnje navodi i općenite stavke poput ispravaka uočenih bugova, poboljšanja stabilnosti uređaja i drugo. Nadogradnja je dostupna OTA putem.