HiSense Rock 6 pametni telefon duge autonomije

HiSense predstavio je novi pametni telefon iz serije Rock, novi model Rock 6 temelji se na Mediatekovom P60 čipu, a ističe se dugom autonomijom, jer pored vlastite ima i opcionalnu bateriju u vidu futrole

Stjepan Bilić utorak, 26. studenog 2019. u 19:36

HiSense na našem tržištu je ponajprije poznat po svojim televizorima i kućanskim aparatima. No tvrtka proizvodi i pametne telefone. Najnoviji model dio je serije Rock, a naziv mu je Rock 6.

Jedna od glavnih odlika ovog modela je njegova autonomija i mogućnost punjenja drugih mobilnih uređaja. Naime, Rock 6 ima vlastitu bateriju kapaciteta 5.510 mAh, ali i mogućnost dodavanje druge u vidu futrole, koja osim što uređaj štiti od oštećenja sa svojim kapacitetom od 4.500 mAh mu produžava i autonomiju, na do šest dana s jednim punjenjem. Potonje je posebno važno ako se uređaj često koristiti i za punjenje drugih uređaja.

HiSense Rock 6 ima HD+ zaslon dijagonale 6,52“ s urezom na vrhu u obliku kapljice vode. Urez tradicionalno služi za smještaj prednje kamere. Prednja, takozvana selfie kamera ima razlučivost od 8 MP. Kad smo kod kamera spomenimo i kako Rock 6 ima tri stražnje kamere, od 13 MP, 2 MP i 2 MP.

Telefon se temelji na Mediatekovom čipu P60, ima 4 GB RAM-a i 64 GB prostora za pohranu. Uređaj se softverski temelji na Android platformi, točnije na Androidu 9.0. Podržano je otključavanje uređaja prepoznavanjem lica, a za klasičare tu je standardni skener otiska prsta na stražnjoj strani kućišta. Proizvođač još nije naveo kada će i po kojoj cijeni Rock 6 biti dostupan.