Honor V30 - dvije selfie kamere i 5G

Honor će do kraja ove godine predstaviti novog člana obitelji “V”, pametni telefon V30 koji će na pojedinim tržištima nositi naziv View 30

Stjepan Bilić ponedjeljak, 30. rujna 2019. u 15:06

Honor bi do kraja ove godine trebao predstaviti novi pametni telefon iz serije „V“. Riječ je o modelu V30 koji će na pojedinim tržištima biti poznatiji pod nazivom View 30.

Trenutno nema previše poznatih informacija o uređaju. Zahvaljujući leakeru zna se tek izgled zaslona, broj prednjih kamera te koje će tehnologije biti podržane. Za početak, zaslon će s prednje strane dobiti dodatnu kameru, čime će V30 u konačnici imati dvije selfie kamere.

Zaslon će se i ovog puta protezati gotovo cijelom prednjom stranom uređaja. Selfie kamere će biti smještene unutar ovalnog punch-holea, a okolni rubovi će biti nešto manji u odnosu na one na još uvijek aktualnom modelu View 20. Iz priložene fotografije vidljivo je da je zaslon na bočnim (lijevoj i desnoj) stranama i lagano zaobljen, dok je donji rub ovog puta nešto tanji.

Kako s gornje strane nema slobodnog mjesta za ugradnju standardnog zvučnika za pretpostaviti je kako će se i ovog puta nalaziti u gornjem dijelu okvira kućišta, kao što je to slučaj i na modelu View 20. Uz Wi-Fi, Bluetooth, GPS i druge široko zastupljene tehnologije View 30 podržavat će i 5G mreže.

Dosadašnja Honorova praksa bila je da View modeli dobivaju najsnažniji tvrtkin SoC koji je u trenutku predstavljanja uređaja dostupan. Ako nastave s istom praksom i ove godine to će biti Kirin 990. Kako su iz serije u seriju dodavane i bolje kamere za očekivati je kako će ovogodišnji model dobiti senzor od barem 64 MP. Podsjetimo, View 10 je stigao s primarnom kamerom od 16 MP, a njegov nasljednik, View 20 od 48 MP.