Huawei za prosinac također sprema mobitel s "probušenim" zaslonom

Neće samo Samsung u svojoj ponudi imati mobitele s takozvanim probušenim zaslonima – jedan takav, s otvorom u obliku slova „O“, idućeg će mjeseca predstaviti i Huawei

Stjepan Bilić srijeda, 28. studenog 2018. u 06:00

Nakon notcha, druga velika stvar vezano uz zaslone na mobitelima su novi oblici otvora na njima. Osim klasičnih ureza kakve imamo priliku gledati zadnjih godinu dana, uskoro će stići zasloni koji će imati otvore i u obliku slova „O“.

Huawei Nova 4?
Huawei Nova 4?

Podsjetimo, Samsung je nedavno najavio nove Infinity zaslone s otvorima u oblicima slova „U“, „V“ i „O“. No, čini se kako pored njih ima i drugih proizvođača mobitela koji su zainteresirani za ove, nove zaslone“. Jedan od takvih je Huawei koji je najavio kako idućeg mjeseca planira predstaviti mobitel koji će umjesto klasičnog ureza na zaslonu imati otvor u obliku slova „O“.

I dok je Huawei objavio samo teasaer kojim nagovještava skoro predstavljanje novog mobitela, neslužbeni izvori idu korak dalje te navode kako se radi o mobitelu naziva Nova 4. Naziv još nemojte uzeti 100% za gotovo jer se ipak radi o broju 4, a Huawei je kineska tvrtka, a znamo što Kinezi misle o dotičnom broju.

Koji god naziv na kraju Huawei odabrao jedno je sigurno – mobitel će s prednje strane imati veliki zaslon. U gornjem lijevom kutu, u dijelu gdje se inače nalaze ikone pokrenutih aplikacija i obavijesti nalazit će se dotični otvor za kameru.

Samsung i Huawei trenutno vode svojevrsnu utrku koji će prvi predstaviti mobitel s otvorom u zaslonu. Samsung je već krenuo u masovnu proizvodnju Infinity-O zaslona, a tijekom idućeg mjeseca bi trebao biti predstavljen i Galaxy A8s čiji je render nedavno procurio na Internet, a koji otkriva kako će imati Infinity-O zaslon.

Samsung A8s
Samsung A8s

Ako je za vjerovati leakeru @UniverseIce, Huawei će biti taj koji će predstaviti prvi mobitel na svijetu sa otvorom, odnosno, s rupom u zaslonu. Inače, na Internetu se pojavila i fotografija koja dokazuje kako se takvi mobiteli već testiraju u javnosti. Prema izvoru, riječ je o Huaweijevom uređaju.

Korisnici kojima je 3,5-milimetarski audio port bitan imaju razloga za veselje. Ako bolje promotrite fotografiju vidjet ćete kako korisnik koristi slušalice s upravo tim portom.