Lenovo Legion na službenim renderima

Lenovo će 22. srpnja službeno predstaviti svoj gamerski telefon – Legion koji će u odnosu na druge gamerske telefone imati ponešto drugačiji dizajn, primjerice selfie kamera iskakat će iz lijevog boka telefona

Stjepan Bilić ponedjeljak, 20. srpnja 2020. u 06:00

Lenovo se također odlučio uključiti u proizvodnju pametnih telefona, i to ne bilo kakvih već gamerskih. Još početkom svibnja 2020. godine zahvaljujući internetskoj stranici XDA Developers znamo kakav će mu biti dizajn te kakve će mu biti glavne specifikacije. Sada par dana prije nego što telefon bude i službeno predstavljen stigli su i službeni renderi koji nam otkrivaju konačni dizajn uređaja.

Lenovo je na domaćem, kineskom, tržištu počeo primati i prednarudžbe čime je otkrio tj. potvrdio i neke od glavnih specifikacija uređaja. Pogonski čip bit će Qualcommov Snapdragon 865+, zaslon će imati frekvenciju osvježavanja od 144 Hz, a tehnologija brzog punjenja bit će 90W Super Flash Charge. Lenovo je telefon opremio s dva USB Type-C porta. Dodatni USB Port smješten je na desnoj strani kućišta. Telefon će imati dvije baterije ukupnog kapaciteta 5.000 mAh. Lenovo navodi i kako će za punjenje baterije od 0 do 100% kapaciteta trebati samo 30 minuta. Kako ne bi došlo do nepredviđenih situacija tijekom punjenja baterija (visokih temperatura i posljedično tomu požara) u telefon je ugrađeno 16 sigurnosnih provjera, kojih za sada nije poznato, o tome bi više riječi trebalo biti prilikom predstavljanja.

Što se kamera tiče, bit će ih tri. Dvije će se nalaziti na stražnjoj stani kućišta. Za razliku od drugih telefona kamere na Lenovo Legion Pro telefonu bit će smještene oko sredine kućišta. Bljeskalica je smještena ispod kamera.

Selfie kamera će biti vidljiva po potrebi, odnosno samo onda kada ju korisnik bude htio koristiti i tada će iskakati iz lijevog boka telefona. Kako je namjera proizvođača da se ovaj telefon češće koristiti u landscape modu može se reći i da će selfie kamera iskakati i prema gore. Iz priloženih rendera vidljivo je kako će selfie kamera biti smještena centralno. Razlučivost selfie kamere bit će 20 MP.

Što se zvuka tiče Lenovo Legion imat će dva zvučnika. Iako će selfie kamera služiti i za otključavanje uređaja prepoznavanjem lica, Legion Pro imat će i skener otiska prsta koji će biti dio zaslona.

Detaljne specifikacije uređaja kako i cijena uređaja bit će poznate za par dana, 22. srpnja 2020. godine.