LG G9 - umjesto flagshipa, telefon iz srednjeg razreda

LG će uskoro predstaviti novi pametni telefon iz serije G – bit će to G9 koji neće biti flagship uređaj, već će LG njime pokriti ponudu unutar srednjeg razreda

Stjepan Bilić srijeda, 25. ožujka 2020. u 06:30

Prema poznatim informacijama LG bi krajem ovog mjeseca trebao predstaviti novi telefon iz serije G. Novi model stiže pod nazivom G9 i njime će LG pokriti svoju ponudu telefona iz srednjeg razreda. Prošlogodišnji G8 tako je postao zadnji flagship iz serije „G“, a ubuduće će flagship telefoni ovog proizvođača stizati isključivo unutar serije „V“.

LG G9 stoga će imati slabiji čip – Snapdragon 765G koji je kako znamo Qualcommov čip za telefone iz srednjeg razreda. Telefon će biti opremljen nešto većim zaslonom u odnosu na G8. Prema izvoru dijagonala će mu biti između 6,7“ i 6,9“. Podsjetimo, dijagonala zaslona na G8 iznosi 6,1“.

Izvor navodi i kako će telefon imati OLED zaslon razlučivosti 1.080p. Time će se LG najvjerojatnije pokušati iskupiti ljubiteljima serije „G“. Kao dio iskupljenja čini se i zadržavanje 3,5-milimetarskog konektora kako bi kupcima omogućio spajanje starijih, analognih slušalica s telefonom.

Spominje se još i Quad DAC te baterija od 4.000 mAh. Kao i većina drugih telefona G9 s prednje strane imat će jednu, a sa stražnje strane četiri kamere. Cijena bi mu trebala biti oko 660 eura.