Microsoft stopira sva ažuriranja aplikacija i igara za Windows Phone 8.1

Microsoft je na kraju svoje fiskalne godine odlučio ugasiti sustav nadogradnji što se tiče aplikacija i igara za njihov, sada već ugašen, mobilni operativni sustav Windows Phone 8.1

Matija Pavlić utorak, 2. srpnja 2019. u 06:00

Već je odavno poznato kako je Microsoftova mobilna platforma Windows Phone prošlost, no i dalje su određene aplikacije i igre dobivale nadogradnje.

Život Windows 10 Mobile operativnog sustava još će se nastaviti neko vrijeme, no za one malobrojne korisnike koji iz nekog razloga i dalje upotrebljavaju još stariji Windows Phone 8.1 došao je kraj.

Samo 24 sata prije službenog kraja svoje fiskalne godine (kraj lipnja) tvrtka iz Redmonda odlučila kako uređaji bazirani na Windows Phone 8.1 sustavu više neće primati ažuriranja što se tiče aplikacija i igara putem Windows Storea, ali će trgovina i dalje funkcionirati u smislu preuzimanja već dostupnih inačica aplikacija i igri.

Ova odluka ne odnosi se na uređaje bazirane na Windows 10 Mobile sustavu za koje će i dalje biti dostupne nadogradnje (za mali broj aplikacije koje još nisu napustile platformu).