Nadolazeća Xiaomi 13 Ultra navodno stiže na globalno tržište

Xiaomi 13 Ultra trebala bi zadržati okrugli sustav kamera, kao i glavni 50,3-megapikselni IMX989 senzor, koji će ovoga puta navodno imati gimbal stabilizaciju

Matej Markovinović ponedjeljak, 13. ožujka 2023. u 06:50
Xiaomi 12S Ultra.  📷 Foto: Shawn Rain, Unsplash
Xiaomi 12S Ultra. Foto: Shawn Rain, Unsplash

Xiaomi 12S Ultra bio je po mnogočemu poželjan mobitel, kako zbog tada vodećih specifikacija, tako i zbog 50,3-megapikselne glavne kamere od 23 milimetara, koja se mogla pohvaliti Sonyjevim 1-inčnim IMX989 senzorom.

No, na žalost mnogih, 12S Ultra nikada nije „puštena“ na globalno tržište, ali to bi se moglo promijeniti s nadolazećim 13 Ultra modelom. Naime, prema informacijama poznatog leakera, Ice Universa, Xiaomijeva nova perjanica stići će na globalno tržište, pa će ju tako zainteresirani kupci moći lakše nabaviti.

Xiaomi se još nije službeno oglasio oko nove Ultre, no već se mjesecima „šuška“ o tome da će imati sustav od četiri kamere te da će svaka od njih imati autofokus. Glavni senzor ostat će jednak kao i na 12S Ultri, ali bi ovoga puta mogao imati gimbal stabilizaciju. Ostale specifikacije nisu poznate, ali pretpostavlja se da će 13 Ultra koristiti Snapdragon 8 Gen 2, uparen s do 12 GB RAM-a te 512 GB interne memorije.

Kinesko predstavljanje Xiaomi 13 Ultre očekuje se u drugom kvartalu ove godine.