Oppo će telefon Find X2 predstaviti 22. veljače

Dok neki zbog straha od koronavirusa otkazuju nastup na MWC sajmu, drugi poput Oppoa šalju pozivnice kako bi bili sigurni da ih mediji neće preskočiti – Find X2 bit će predstavljen 22. veljače

Stjepan Bilić petak, 7. veljače 2020. u 06:00

Kako je poznato LG je otkazao nastup na ovogodišnjem MWC 2020 sajmu u Barceloni. Razlog je dakako koronavirus, točnije stah od njega. Podsjetimo, ZTE je također najprije otkazao nastup na MWC sajmu, ali se kasnije predomislio te je radije uveo stroža higijenska pravila za svoje djelatnike koji će tih dana dolaziti u kontakt s posjetiteljima sajma.

Oppo čini se ne strahuje od koronavirusa, štoviše čak je odaslao pozivnicu medijima kako bi bio siguran da predstavljanje novog telefona Find X2 neće proći nezamijećeno. Oppo je tako otkrio kako će Find X2 biti službeno predstavljen dva dana prije početka sajma u Barceloni – 22. veljače 2020. godine.

Ista pozivnica ujedno potvrđuje i njihov nastup na MWC sajmu. Oppo je rezervirao (dobio) štand #3B20 u paviljonu 3. Što se tiče specifikacija očekuje se da će Find X2 imati 120 Hz zaslon dijagonale 6.59“, QHD+ razlučivosti i sa zakrivljenim bočnim rubovima.

Pogonsku snagu crpit će iz najnovijeg Qualcommovog čipa Snapdragon 865 dok će potrošnju energije kontrolirati njihov M1 koprocesor. Očekuje se da će telefon imati 12 GB RAM-a i minimalno 256 GB interne memorije. RAM bi trebao biti LPDDR5, a podatkovni prostor UFS 3.0.

Glavna kamera imat će razlučivost od 48 MP i nosit će Sonyjev potpis (Sony IMX689). Na stražnjoj stani nalazit će se još dvije kamere. I druga će imati Sonyjev senzor (IMX708) razlučivosti 13 MP i mogućnost hibridnog zuma do 5X. Razlučivost treće kamere za sada je nepoznata. S prednje strane nalazit će se samo jedna selfie kamera. Njezina razlučivost bit će 32 MP i također će imati Sonyjev senzor (IMX616).

Ostale informacije saznat će se ako ne prije onda 22. veljače. 2020. godine.