Oppo Find Z na AnTuTuu?

Kroz popularni benchmark - AnTuTu prošao je još jedan Oppov mobitel - tajnoviti OP46C3 koji se temelji na Snapdragonu 855 i za kojeg se vjeruje da će se na tržištu pojaviti kao Find Z

Stjepan Bilić ponedjeljak, 11. ožujka 2019. u 21:40

Popularni benchmark AnTuTu u svoju je bazu dodao još jedan mobitel. Ovog puta se radi o mobitelu kineske tvrtke Oppo kodnog naziva OP46C3. Sam naziv ne otkriva ništa vezano uz uređaj, no, AnTuTu da.

Ako je sve dobro prepoznao riječ je o mobitelu koji je opremljen sa Snapdragonom 855. Shodno tomu jasno je kako je riječ o budućem flagshipu koji će se tijekom ove godine pojaviti na tržištu.

Ako je suditi prema ranijim informacijama, Oppo bi ove godine trebao predstaviti mobitel čija bi jedna od značajki bila i kamera s optičkim zumom koji objekte i predmete može približiti do 10X, a koji bi trebao biti predstavljen u travnju 2019. godine, dakle idući mjesec.

Vjeruje se kako će službeni naziv tog mobitela biti Find Z budući da na tržište stiže skoro godinu dana od predstavljanja trenutno aktualnog flagshipa Find X. Kako god se ovaj mobitel na kraju zvao, jedno je jasno – imat će zaslon razlučivosti 2.340 x 1.080 točaka, 8 GB RAM-a i 256 GB podatkovnog prostora. Nadalje, AnTuTu otkriva i kako će se mobitel temeljiti na najnovijoj inačici Androida – 9.0 Pie.

No, isto tako zahvaljujući ovom benchmarku možemo i ranije saznati kakve bi konačne performanse budući flagship mogao imati. AnTuTu je modelu OP46C3 dodijelio 365.246 bodova, što je bolji rezultat i od nekih gamerskih modela, koji se također uskoro očekuju na tržištu, primjerice Xiaomijevog Black Sharka 2 koji je u istom testu osvojio 5.273 boda manje, odnosno ukupno 359.973 bodova.