Oppo priprema jeftiniji Reno Z model

Oppo čini se još nije gotov s predstavljanjem mobitela unutar nove serije Reno, prema izvoru, u pripremi je i jedna jeftiniji model – Reno Z koji će se temelji na Helio P90 čipu

Stjepan Bilić utorak, 14. svibnja 2019. u 15:05

Oppo je nedavno predstavio novu seriju mobitela – Reno. Tog dana su predstavljena tri modela, Reno, Reno 10x zoom i Reno 5G. No, čini se kako Oppo još nije gotov i da je na pomolu i četvrti model – Reno Z.

Iako bi se po nazivu dalo zaključiti kako je riječ o nekom flagship modelu, nije. Zapravo, Reno Z bit će slabiji u odnosu na gore navedenu trojku. Umjesto Snapdragon 710 i Snapdragon 855 čipova, Reno Z temeljit će se na MediaTekovom Helio P90 čipu.

Kao polaznu točku za kreiranje modela „Z“ Oppo je uzeo osnovni model i malčice mu izmijenio specifikacije. Zaslon je i dalje 6,4“, AMOLED, razlučivosti FHD+ s ugrađenim skenerom otisaka prstiju, ali mu je dodan notch u obliku kapljice vode. Zadržane su i stražnje kamere u istoj konfiguraciji – 48 MP i 5 MP dok je razlučivost prednje, selfie, kamere povećana sa 16 MP na 32 MP.

Nadalje, izvor navodi kako će se novi Reno Z moći nabaviti samo u jednoj memorijskoj konfiguracija – 6 GB RAM-a i 256 GB interne memorije. Začudo, Oppo je odlučio povećati kapacitet baterije s 3.765 mAh, na 3.950 mAh uz istovremeno zadržavanje podrške za tehnologiju brzog punjenja – VOOC 3.0 (20W).

Iako je u planu samo jedan model, isti će se moći nabaviti u više različitih boja kućišta – Star Purple, Extreme Night Black, Coral Orange i Bead White. Izvor navodi i cijenu od oko 337 USD, što je oko 100 USD manje u odnosu na model sa Snapdragon 710 čipom.