Oppo Reno Z stiže u Europu

Oppo je odlučio svoj najpristupačniji mobitel iz obitelji Reno plasirati i na europskom tržištu – Reno Z u Europu stiže početkom idućeg mjeseca

Stjepan Bilić petak, 28. lipnja 2019. u 14:50

Na samom kraju mjeseca svibnja (2019.) Oppo je predstavio četvrtog ujedno i najpristupačnijeg člana iz obitelji Reno. Riječ je o mobitelu Reno Z koji je za razliku od ostatka obitelji dobio MediaTekov, umjesto Qualcommovog SoC-a.

Reno Z jedini iz serije ima zaslon s urezom (ostali imaju čitave zaslone jer je selfie kamera smještena unutar pop-up sustava). Također se jedini temelji na MediaTekovom (Helio P90) čipu. Zaslon mu je 6,4“ (AMOLED) razlučivosti 2.340 x 1.080 točaka. sa stražnje strane ima dvije (48 i 5 MP), a s prednje, jednu kameru od 32 MP. Ostale specifikacije možete proučiti u našem ranijem tekstu, klikom na gornju poveznicu.

Oppo kao kineska tvrtka ovaj je mobitel najprije ponudio na domaćem, kineskom, tržištu na kojem je bio dostupan od početka ovog mjeseca, točnije od 6. lipnja. Nakon kojih mjesec dana ekskluzive Oppo je spreman mobitel Reno Z ponuditi i kupcima na europskom tržištu.

Prema izvoru najprije će stići do kupaca iz Nizozemske. Na tom tržištu prodaja bi trebala krenuti od 5. srpnja 2019. godine. Prodavat će se preko trgovina MediaMarkt i Belsimpel. U ponudi će biti model s 4 GB RAM-a i 128 GB skladišnog prostora po cijeni od 349 eura. Što se boja kućišta tiče, Reno Z bit će moguće nabaviti u crnoj i ljubičastoj boji.