Otkriveni renderi novog LG G8X ThinQ smartphonea

Leaker Steve Hemmerstoffer donosi rendere novog LG G8X pametnog telefona koji u odnosu na LG G8 donosi manji notch, neki od aktualnih high-end Snapdragon čipova te dvostruku stražnju kameru

Matija Pavlić nedjelja, 11. kolovoza 2019. u 22:41

Leaker Steve Hemmerstoffer (@stagueve) je u suradnji s OnLeaksom objavio rendere unaprijeđene inačice LG G8 ThinQ pametnog telefona (LG G8X) koja će biti predstavljena na rujanskom IFA sajmu u Berlinu.

Vidljivo je kako novi LG G8X dolazi s puno manjim notchom u odnosu na prethodnika (waterdrop notch) na 6,2-inčnom QHD zaslonu. Novi telefon trebao bi sadržavati i neki oblik tehnologije za prepoznavanje lica korisnika uz senzor otisaka prstiju smješten ispod zaslona.

Osim klasične Power i tipke za kontrolu zvuka ponovno je prisutna i tipka za aktiviranje Google Assistanta. Iz rendera je vidljivo kako bi LG što se tiče novog telefona mogao odustati od Crystal Sound OLED tehnologije (vibriranje zaslona kako bi se proizveo zvuk) u korist klasičnih stereo zvučnika.

Očekuje se da će sadržavati Snapdragon 855 ili čak i Snapdragon 855 Plus čip, a od priključaka će biti dostupni USB Type-C i 3,5-milimetarski priključak za slušalice. LG što se tiče kamera ne odustaje od dvostruke stražnje kamere, jedne klasične i jedne širokokutne.

Na tržištu bi se mogao naći ove jeseni, najvjerojatnije s operativnim sustavom Android 9.0 Pie (dok će nadogradnja na Android Q stići kasnije).