Predstavljen je Huawei nova 9, mobitel za ljubitelje fotografije

Na regionalnom predstavljanju u Beču, Huawei lansirao dugo očekivani pametni telefon nova 9, a uz njega su predstavljeni i pametni sat Watch GT 3 te Huawei FreeBuds Lipstick slušalice

Sandro Vrbanus četvrtak, 21. listopada 2021. u 17:00

Na regionalnom predstavljanju u Beču, Huawei lansirao svoj novi pametni telefon – nova 9. Osim njega, predstavljeni su i pametni sat Watch GT 3 te Huawei FreeBuds Lipstick slušalice. Istodobno je u Beču otvorena nova Huaweijeva trgovina gdje se mogu pronaći uređaji koji pokazuju njihov spoj dizajna i moderne tehnologije.

Derek Yu, predsjednik za CEE & Nordic i Kanadu Huawei Consumer Business Group, na ovom je događaju otkrio i najnovije poslovne rezultate kompanije. Do sada je tvrtka ostvarila prihod od 320,4 milijarde kineskih juana s profitnom maržom od 9,8%, a prihod od potrošača iznose 135,7 milijardi kineskih juana.

Svake godine Huawei ulaže više od 10% prihoda od prodaje u područje istraživanja i razvoja. U posljednjih 10 godina, tvrtka je premašila 720 milijardi kineskih jena. Kontinuirani rast ključan je za tvrtku, izjavio je Derek Yu: "Neprestano nastojimo pronaći i razviti najbolja tehnološka rješenja za integraciju u naše proizvode kako bismo ispunili očekivanja naših korisnika. Nastavno, misleći upravo na njih, otvaramo nove lokalne trgovine kako bismo im omogućili bliži kontakt s našim brandom i ponudama. Na kraju 2020. godine Huawei je imao gotovo 60.000 maloprodajnih trgovina, display zona i punktova za display diljem svijeta, uključujući više od 5.000 experience trgovina. Uz sve to, Huawei i dalje nastavlja rasti."

Huawei nova 9

U posljednjih pet godina, serija nova je neprestano unaprjeđivana i kao rezultat toga, nova 9 dolazi s moćnom kamerom, istaknutim dizajnom, tehnologijom brzog punjenja, pregršt aplikacija i još mnogo toga.

Ovaj pametni telefon opremljen je sustavom kamera Ultra Vision koji uključuje glavnu kameru od 50MP RYYB Ultra s 1/1.56-inčnim senzorom koji osigurava veliku količinu svjetla, 8MP ultraširokokutnu kameru, 2MP dubinsku kameru, 4cm makro kameru i 32MP prednju kameru.

Ako tome dodamo Huaweijev algoritam Super Night Selfie i Night Portrait Mode, koji smanjuju digitalni šum na fotografijama i rekonstruiraju pozadinu, dobiva se kamera stvorena za fotografiranje noću. Huawei nova 9 također podržava upravljanje bojama Full-Path P3. Sa značajkama Extreme Night Shoot i Night Selfie Video, snimati se može u mraku s prednjom i stražnjom kamerom u 4K rezoluciji. Tu je i AIS stabilizacija na prednjoj i stražnjoj kameri, dok stražnja kamera Huawei nove 9 također podržava snimanje slow motion i timelapse videozapisa.

Prednja i stražnja strana tijela telefona blago su zakrivljene, debljina uređaj je 7,77 mm, a masa približno 175 grama. Huawei nova 9 ima bateriju kapaciteta 4300 mAh kojoj je potrebno samo 38 minuta da se napuni do 100%.

Uređaj donosi zaslon od 6,57 inča koji može prikazati 1,07 milijardi boja, podržava brzinu osvježavanja zaslona do 120 Hz, brzinu reagiranja od 300 Hz te sadrži P3 raspon boja. Pokreće ga procesor Snapdragon 778G 4G.

Huawei Watch GT 3

Novi pametni telefon nije jedini uređaj koji je Huawei nedavno predstavio. Tvrtka je obogatila svoju obitelj pametnih satova s dva nova modela Huawei Watch GT 3, u dvije različite veličine, 46 mm i 42 mm. Obje verzije Huawei Watch GT 3 nude više od 100 različitih načina vježbanja, imaju ugrađen planer tjelesnih aktivnosti, unaprijeđeno praćenje lokacije kod trčanja te novi senzor mjerenja otkucaja srca 5. generacije.

Huawei Watch GT 3 opremljen je poboljšanim cjelodnevnim nadzorom zasićenosti kisika u krvi, praćenjem sna, mogućnošću obavljanja poziva putem Bluetootha te je kompatibilan s Android i iOS uređajima. Huawei Watch GT 3 ima bateriju koja traje 14 dana na satu od 46 mm i 7 dana na satu od 42 mm.

FreeBuds Lipstick

Na istom događaju u Beču prikazane su i nove slušalice FreeBuds Lipstick. One sadrže jedinstveno kućište nalik ružu za usne, izrađeno od nehrđajućeg čelika sa sjajnom završnom obradom. Unutar kućišta nalaze se elegantne, ultra lagane slušalice živahne crvene boje.

Garancija na ekran

Huawei je povodom predstavljanja novih proizvoda za njih pripremio posebnu ponudu za kupce. Svi korisnici Huawei ID-a, uz kupnju pametnog telefona nova 9, mogu preuzeti besplatni kupon za jednogodišnju garanciju na ekran.

Preporučena prodajna cijena nova 9 pametnog telefona je 3.899,00 kuna, a dostupan je u prednarudžbi od 21. do 1. studenog slušalice FreeBuds 4 na poklon. Uskoro na našim stranicama donosimo i hands-on recenziju Huaweija nova 9.