Preklopni Huawei Mate X odgođen možda čak do studenoga

Preklopni mobiteli sa savitljivim ekranima samo što nisu stigli – međutim i Samsung i Huawei imaju problema s njihovim lansiranjem na tržište

Sandro Vrbanus petak, 16. kolovoza 2019. u 14:30

Dugo očekivani prvi Huaweijev preklopni mobitel, Mate X, prikazan je prvi puta još početkom godine, a još uvijek ga nije moguće kupiti. Svoje primjerke nisu dobili niti testni korisnici i novinari, kao što je bila riječ sa Samsungovim Galaxy Foldom, a posljednja informacija o mogućem datumu lansiranja govorila je kako će se to dogoditi tijekom rujna. Ipak, kako se rujan približava novih informacija nema, pa je portal TechRadar doznao kako će se Mate X ipak na tržištu pojaviti nešto kasnije – najvjerojatnije u studenome.

Već je u pripremi i druga generacija

Iz Huaweija su službeno potvrdili kako je raspored lansiranja Mate X-a i dalje nepromijenjen, odnosno da se ovaj preklopni mobitel u prodaji očekuje između rujna i studenoga.

Usput su napomenuli i nešto uzbudljivije vijesti, kako kažu: sljedeći Mate X mogao bi imati više ekrana, a u javnost bi mogao izaći već sljedeće godine.

Prema onome što znamo do sada, Mate X bi u prvoj generaciji trebao biti pogonjen čipom Kirin 980, imati kamere od 40, 16 i 8 MP te bateriju od 4.400 mAh. Dimenzije uređaja su 161,3 x 146,2 x 11 milimetara, a masa 287 grama. Najvažnija komponenta ovog mobitela, ekran, imat će dijagonalu od 8 inča s rezolucijom 2200x2480 točaka.