Galaxy Fold je, kažu, spreman za tržište

GSMArena donosi neslužbenu informaciju kako je prvi preklopni Samsungov pametni telefon nakon redizajna prošao testiranja i uskoro će biti pušten u prodaju

Sandro Vrbanus nedjelja, 21. srpnja 2019. u 20:59

Neizvjesna sudbina Galaxy Folda, za kojeg se već počelo špekulirati i da će biti otkazan, bit će uskoro razriješena – i to s pozitivnim ishodom ako je vjerovati izvorima portala GSMArena. Oni pišu kako je Samsungov preklopni telefon sa savitljivim ekranom prošao testiranja i uskoro će biti pušten u prodaju.

Izvor za ovu informaciju neimenovani su "insajderi" koji kažu kako je nakon redizajna Samsung riješio probleme s ekranom i njegovim pregibom, a druga verzija Folda prošla je testiranje "s odličnim". Lansiranje Folda iz drugog pokušaja trebalo bi se dogoditi uskoro. Za lansiranje u srpnju je prekasno, pa se očekuje da bi marketinška kampanja i početak prodaje mogli biti pokrenuti tijekom kolovoza.

Kako će 7. kolovoza biti održana Unpacked konferencija na kojoj će biti predstavljen Galaxy Note 10, moguće je da istom prigodom službeno doznamo i nešto više o budućnosti Galaxy Folda.

Problemi s preklopnikom

Podsjetimo, Samsung je Galaxy Fold inicijalno htio pustiti u prodaju u travnju, poslao je nekoliko predprodukcijskih primjeraka recenzentima, a ovi su ga ubrzo "pokopali". Prilikom normalnog korištenja, unutar samo nekoliko dana, gotovo svi primjerci Folda popustili su, ekran im je prestao raditi potpuno ili djelomično, pa je Samsung ubrzo povukao ovaj mobitel iz testiranja i otkazao početak prodaje.

Od tada je prošlo nekoliko mjeseci bez službenih informacija, prvi čovjek kompanije DJ Koh priznao je pogrešku, a inženjeri su naporno radili kako bi ispravili propuste načinjene prilikom izrade prve generacije. Koliko je sve to bilo uspješno, vrlo vjerojatno ćemo doznati uskoro.