Stiže Honor 20 Pro sa Sonyjevim IMX600 senzorom

Iz Kine stižu vijesti o novom pametnom telefonu tvrtke Honor, Honor 20 Pro, koji će imati isti Sonyjev senzor kamere kao i Huawei P30 i P30 Pro telefoni te senzor otisaka prstiju ispod zaslona

Matija Pavlić ponedjeljak, 8. travnja 2019. u 14:16

Tvrtka Honor krajem prošle godine u prodaju je pustila pametni telefon Honor View 20, koji se u prvih mjesec dana prodao u 1,5 milijuna primjeraka. Prema glasinama koje stižu iz Kine, podružnica tvrtke Huawei predstavlja ponešto unaprijeđenu inačicu ovog telefona koja bi u prodaju trebala stići već 25. travnja kao Honor 20 Pro.

Ono po čemu bi se novi mobilni uređaj trebao isticati je  Sonyjev IMX600 senzor koji sadrže i Huaweijevi ovogodišnji flagship pametni telefoni. Sa stražnje strane Honor 20 Pro bi imao trostruku kameru (jedna kamera s 40-megapikselnim senzorom, u kombinaciji s 20-megapikselnom širokokutnom kamerom i jednom 8-megapikselnom telephoto kamerom te 3x optičkim zumiranjem).

Izvor iz Kine spominje i 6,1-inčni OLED zaslon koji sadrži senzor otisaka prstiju smješten ispod zaslona (prvi takav Honorov uređaj koji će se prodavati izvan Kine s obzirom da se Honor Magic 2 prodaje samo na matičnom tržištu). Čip je HiSilicon Kirin 980 (isti čip sadrže Huawei P30 i Huawei P30 Pro), a korisnicima će biti na raspolaganju od 6 do 8 GB RAM-a te od 128 do 256 GB interne memorije za pohranu podataka.

Spominju se i Gaming+ Link, Link Turbo, CPU Turbo i GPU Turbo opcije. Kao preporučena cijena za ovaj mobilni uređaj spominje se iznos od oko 450 eura.