Svaki model iPhonea 15 ima veću bateriju, poznat i točan kapacitet

Apple u svom predstavljanju nije otkrivao kapacitet baterije novih iPhonea, no zato su ga objavili kineski regulatori

Matej Markovinović nedjelja, 17. rujna 2023. u 20:59

Tjednima prije nego što je Apple predstavio novu liniju iPhonea, govorilo se da će svaki model imati veći kapacitet baterije. No, tijekom predstavljanja kojeg smo uživo pokrivali na našem portalu, Apple se nije previše doticao kapaciteta baterije, pa su mnogi zaključili da ipak ništa od najavljene promjene.

Međutim, čini se da su glasine bile točne. Naime, nedavno objavljeni certifikati kineskih regulatora otkrili su da svaki od modela iPhonea 15 uistinu ima veću bateriju, a poznat je i točan kapacitet, piše GSM Arena.

Obični iPhone 15 tako ima bateriju kapaciteta 3.349 mAh, što je za 70 mAh veće u odnosu na iPhone 14. S druge strane, baterija iPhonea 15 Plus ima kapacitet veći za 58 mAa u usporedbi s prethodnim modelom, pa sada iznosi 4.383 mAh.

iPhone 15.
iPhone 15.

Kad je riječ o iPhoneu 15 Pro, kapacitet njegove baterije iznosi 3.274 mAh, što je za 74 mAh veće u odnosu na kapacitet prošlogodišnjeg Pro modela. Najznačajniju nadogradnju dobio je iPhone 15 Pro Max koji sada ima bateriju kapaciteta 4.422 mAh. To je za 99 mAh veće u usporedbi s prethodnim Pro Maxom.

iPhone 15 Pro. 📷 Foto: Apple
iPhone 15 Pro. Foto: Apple

Promjene su, dakle, minorne. Korisnici novih iPhonea gotovo sigurno neće imati osjetno bolju autonomiju zbog povećanog kapaciteta baterije, već zbog učinkovitijih SoC-ova. Više o iPhoneu 15 i iPhoneu 15 Plus pročitajte ovdje, a sve novosti vezane uz iPhone 15 Pro i iPhone 15 Pro Max pogledajte na sljedećoj poveznici.