Umjesto Pro modela stiže Galaxy Note10+

Samsung je na kraju odlučio kako je za Galaxy Note10 Pro ipak primjereni naziv Galaxy Note10+

Stjepan Bilić nedjelja, 30. lipnja 2019. u 02:16

Za manje od dva mjeseca (7. kolovoza 2019.) Samsung će održati UNPACKED događaj na kojemu će službeno predstaviti ovogodišnje Galaxy Note uređaje. Do sada se znalo kako će biti predstavljena dva modela, Galaxy Note10 i Galaxy Note10 Pro.

Ako vam se činilo kako se oznaka Pro nekako ne uklapa u imenovanja Samsungovih mobitela, bili ste u pravu. Stoga je Samsung odlučio promijeniti naziv Pro modela u Galaxy Note10+, što se više uklapa i s nazivima uređaja iz serije Galaxy S.

I leaker @Slashleaks na svojem je službenom profilu objavio i prvu živu fotografiju koja otkriva dizajn prednje strane uređaja, a @Mr_TechTalkTV je otišao i korak dalje potvrđivši navode o nazivu uređaja. Sudeći prema fotografijama Galaxy Note10+ bit će prvi Samsungov mobitel koji gotovo da neće imati rubova oko zaslona. Dobro, imat će ih, ali će isti bili toliko neznatni da se slobodno može reći i da ih nema.

Ovim putem je potvrđeno i kako će Galaxy Note10+ imati samo jednu selfie kameru te kako će ista biti smještena centralno na vrhu zaslona. Ureza u zaslonu neće biti, ali proreza hoće, odnosno zaslon će imati hole punch selfie kameru.