Dellov Alienware 25 AW2521HF monitor za gamere dostupan za kupnju

Alienware, Dellov gamerski odjel početkom godine najavio je novi gamerski monitor Alienware 25 AW2521HF koji je sada dostupan i za kupnju po cijeni od 500 USD

Stjepan Bilić subota, 14. ožujka 2020. u 15:30

Kao i većina proizvođača računalne opreme tako i Dell ima svoj gamerski odjel – Alienware. Pod ovim brendom tvrtka se fokusira na izradu računalne opreme koja će svojim specifikacijama zadovoljiti najzahtjevnije korisnike – gamere.

Stoga je Dell početkom ove godine, točnije u siječnju, predstavio monitor Alienware 25 AW2521HF. Kako mu sam naziv otkiva riječ je o monitoru iz serije 25“ monitora, vidljive dijagonale 24,5“. Monitor je opremljen IPS panelom razlučivosti 1.920 x 1.080 točaka kojeg odlikuje frekvencija osvježavanja od 240 Hz i odziv od samo 1 ms.

Kontrast iznosi 1.000:1, osvjetljenje 400 nita, a shodno odabranom panelu vidljivi kutovi iznose 178/178 stupnjeva (horizontalno i vertikalno). Monitor pokriva 99% sRGB spektra te može prikazati 16,7 milijuna boja. Kako bi zadovoljio gamere iz oba tabora (AMD i NVIDIA) Dell je osigurao podršku za AMD FreeSync Premium i Nvidia G-Sync tehnologije.

Kako se može vidjeti iz priloženih fotografija monitor se odlikuje gotovo neprimjetnim rubovima s tri strane (gornja i bočne) zbog čega je prikladan i za korištenje na konfiguracijama s dva ili više monitora. Monitor ima ergonomsko postolje koje se može podešavati u svim smjerovima. Na nosaču monitora te gornjem desnom stražnjem kutu nalazi se i RGB osvjetljenje (AlienFX), bez kojeg zadnjih godina ne može proći ni jedna komponenta ili uređaj koji je nativno namijenjen gamerima.

Za korisnike kojima originalna postolja nisu adekvatna Dell je osigurao i podršku za VESA (100x100mm) adaptere kako bi monitor mogli postaviti na zid ili postolje drugog kompatibilnog proizvođača.

Od konektora Dell je osigurao USB 3.0 hub s jednim Type-B i četiri Type-A USB porta, zatim jedan 3,5-milimetarski audio port te dva HDMI porta te jedan DisplayPort. Detaljnije specifikacije dostupne su na stranicama proizvođača. Cijena monitora na američkom tržištu je 499,99 USD.