Netflix se za svoj jeftini paket s reklamama udružio s Microsoftom

Netflixov novi pretplatnički paket pružit će korisnicima nešto jeftiniji pristup sadržaju, ali će im se zato prikazivati reklame

Matej Markovinović četvrtak, 14. srpnja 2022. u 10:16
📷 Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Suizvršni direktor Netflixa, Ted Sarandos, još je krajem lipnja potvrdio kako će na popularnu streaming platformu doći paket s reklamama, a sada je objavljeno i da će im oglašivački partner biti – Microsoft.

„Još je rano i imamo mnogo toga za napraviti, ali naš je dugoročni cilj jasan. Više izbora za potrošače i vrhunsko iskustvo bolje od linearne televizije za oglašivače. Uzbuđeni smo što surađujemo s Microsoftom dok ovu novu uslugu dovodimo u život“, priopćio je Netflixov operativni direktor, Greg Peters.

Riječ je, podsjetimo, o paketu koji će biti namijenjen prvenstveno korisnicima kojima reklame ne smetaju, a koji istovremeno žele uštedjeti. Iako još nije poznato kakve će se reklame pojavljivati na Netflixu, sada je sigurno da će za njih dijelom biti zaslužan Microsoft.

O partnerstvu s Netflixom, na Twitteru se oglasio i izvršni direktor Microsofta, Satya Nadella.

„Oduševljeni smo što je Netflix odabrao Microsoft za svoju tehnologiju oglašavanja i partnera za prodaju. Želimo da izdavači imaju više dugoročno održivih platformi za unovčavanje oglasa, tako da više ljudi može pristupiti sadržaju koji vole“, rekao je Nadella.

Iako Netflix još nije objavio službeni datum za uvođenje jeftinog paketa pretplate s reklamama, „šuška se“ da bi on mogao postati dostupan korisnicima već do kraja ove godine. Podsjećamo da su se vijesti o uvođenju ovakvog paketa pretplate počele pojavljivati nakon što je Netflix objavio da je po prvi puta u 10 godina počeo gubiti pretplatnike.