Nastava na daljinu se nastavlja i na RTL2

Iz CARNET-a su danas izvijestili da svi sustavi za nastavu na daljinu funkcioniraju stabilno te da je sustavu pristupilo ukupno preko 430.000 korisnika

Sandro Vrbanus ponedjeljak, 23. ožujka 2020. u 21:30

Nakon početnih poteškoća koje su prošloga tjedna neke učenike i učitelje onemogućile u redovnom prisustvovanju nastavi na daljinu te hakerskih napada na sustav korisničkih računa AAI@EduHr, ovaj je tjedan započeo značajno bolje. Iz CARNET-a su priopćili da svi sustavi za nastavu na daljinu funkcioniraju stabilno. Nastava se prema rasporedu provodi putem interneta, televizijskih programa i YouTubea, poručili su.

Srednjoškolski program na RTL2

RTL2: raspored nastave
RTL2: raspored nastave

Do danas u 11:30 sati u sustavu za udaljeno učenje zabilježeno je povećanje broja učionica za dodatnih 2,2 posto u odnosu na petak. Njihov broj danas iznosi 47.294. Istovremeno, sustavu je pristupilo 437.258 korisnika na tri platforme, kažu iz CARNET-a.

Od danas se uvodi još jedna novost u nastavi na daljinu putem televizije. Učenici srednjih škola imaju mogućnost pratiti nastavne sadržaje u obliku video lekcija i putem programa RTL2. Isti će se ubuduće emitirati u vremenu od 8 do 12 sati.

Nastavni materijali koji će biti emitirani na programu RTL2 bit će dostupni i na YouTube kanalu Škole za život.