Šuškanja o Windowsima 11 dobila još jednu potvrdu

Microsoft je možda i pretjerano uzbuđen oko lansiranja "novih" Windowsa, pa su na YouTube postavili pomalo bizaran video koji je navodno namijenjen opuštanju i smanjenju stresa

Sandro Vrbanus nedjelja, 13. lipnja 2021. u 06:00

Ako ste do sada sumnjali da Microsoft zaista namjerava 24. ovog mjeseca predstaviti nove Windowse i nazvati ih Windows 11, najnoviji potez ove kompanije trebao bi vas dodatno poljuljati u tom stavu. Sjetit ćete se da je, nakon što su objavili "sumnjivi" teaser u kojem su najavili predstavljanje "novih Windowsa", pokrenut val špekulacija o tome da će broj 11 zaista biti bitan za novi Microsoftov OS.

Javnost je odmah primijetila da logotip Windowsa u toj objavi baca sjenu sličnu broju 11, kao i da je sam event zakazan za 11 sati po lokalnom vremenu. U slučaju da to nije bilo dovoljno očito, ovoga tjedna je na Microsoftovom YouTube kanalu objavljen još "sumnjiviji" video:

Radi se o bizarnoj kompilaciji startup zvukova iz ranijih verzija Windowsa, 95, XP i 7, usporenih za čak 4000%. Takvi zvukovi tvore, barem kako tvrde iz Redmonda, opuštajuću glazbenu kompoziciju koja bi trebala pomoći u relaksaciji i smanjenju uzbuđenja prije njihovog događaja zakazanoga za 24. lipnja.

Što je, dakle, u svemu tome čudno? Činjenica da nema posebno dobrog razloga za objaviti ovakav zvučni zapis, osim ako je cilj bio – odrezati video tako da ima trajanje od točno 11 minuta. Ovaj hint mnogi su protumačili kao više nego očit znak da kroz dva tjedna stižu Windowsi 11, jer eto, što bi drugo takav potez mogao značiti?

Anketa Glasanje do 20.6.2021. Glasanje zatvoreno

Ukupni broj glasova: