Tražilica nasred desktopa pojavila se u Windowsima 11

Microsoft u novim Windowsima i dalje aktivno iskušava razne nove dodatke koji bi trebali poboljšati korisničko iskustvo. Najnoviji "štos" je smještanje polja za pretragu na radnu površinu

Sandro Vrbanus ponedjeljak, 23. svibnja 2022. u 06:00

Najnovija inačica Windowsa 11 koju mogu koristiti oni prijavljeni u Insider program zaintrigirala je mnoge. Naime, u ovoj preview verziji (Windows 11 build 25120 u Dev kanalu), nasred radne površine Windowsa pojavilo se – polje za pretraživanje Interneta. Kao i u svaku drugu adresnu traku bilo kojeg internetskog preglednika, u ovo polje moguće je upisati željeni pojam, a on će odmah odvesti na rezultate pretrage, ili pak upisati željeni URL, što će korisnikov preglednik odmah usmjeriti na upisanu adresu.

Može se i isključiti

Budući da je riječ o Microsoftovom OS-u, a oni pod svojim krovom imaju i internetski preglednik i tražilicu, jasno vam je vjerojatno kamo ova priča dalje vodi. Jednom kada u polje na desktopu upišete adresu ili kakav drugi pojam, tražena će se radnja odviti u – Microsoft Edgeu. Ako je riječ o pretraživanju Interneta, za to će biti korišten, naravno, Goog Bing.

Ovo polje aktivirat će Edge i Bing bez obzira na to koji preglednik i koja tražilica su u operacijskom sustavu postavljeni kao zadani.

Ne dopadne li vam se (za sada kao Insideru, a kasnije možda i kao "običnom" korisniku Windowsa 11) ovakav smještaj tražilice, Microsoft je predvidio i da se on može isključiti. To se čini kroz kontekstualni skočni izbornik (desni klik na desktop). Za sada Edge/Bing tražilica na desktopu biti samo insajderima, a pokaže li se dobro prihvaćenom, možda završi i u stabilnoj verziji Windowsa 11 u slobodnoj distribuciji.

📢 5 godina jamstva

TOP!

KINGSTON

PC memorija, vanjski SSD te USB memorija prepoznate kvalitete po vrhunskim cijenama.

Od 39 kn Kupi


2-smjerni kompaktni zvučnik

FOCAL Super Bird

Zidna montaža (okomito i vertikalno), mogućnost podnog stalka, ABS kučište, 55Hz – 25kHz, 8 ohma, 15 - 150W, 90dB.

1.599 kn 1.999 kn Kupi

3-smjerni stereo zvučnici

ACOUSTIC ENERGY AE320

28 mm aluminijski visokotonac, izvrsne karakteristike disperzije zahvaljujući tehnologiji široke disperzije, 35Hz - 30kHz, 90dB, 8ohma.

12.799 kn Kupi