Fitbit predstavio Lite model pametnog sata Versa

Fitbit je prošle godine negdje u ovo vrijeme predstavio pametni sat Versa, godinu dana kasnije stigao je i slabiji, Lite model koji ima koju značajku manje, ali i pristupačniju cijenu od 160 eura

Stjepan Bilić nedjelja, 10. ožujka 2019. u 04:03

U ožujku 2018. godine Fitbit je predstavio tada svoj najnoviji pametni sat – Versa. Zahvaljujući njemu, Fitbit je uspio postati drugi proizvođač pametnih satova na svijetu, ispred njega se nalazi tek Apple o čemu smo više pisali ovdje.

Sada kojih godinu dana kasnije Fitbit je odlučio u ponudu staviti i slabiji model – Versa Lite Edition koji je izgubio pokoju značajku, ali je time ujedno i postao jeftiniji 40-tak dolara u odnosu na Versa model. Novi Versa Lite Edition model mogao bi se svidjeti onima koje ne zanimaju statistike vezano uz plivanje, ili broj koraka učinjenih na stepenicama, naime, te je opcije Lite model izgubio.

Također Lite model nema mogućnost plaćanja putem NFC-a, nema podršku za Wi-Fi kao ni mogućnost pohrane audio datoteka na sam sat. Izgled, odnosno dizajn, ostao je većinom isti. Jedina razlika u dizjanu je ta što Lite model u odnosu na originalni ima jednu, a ne dvije tipke.

Kupci Versa Lite Edition pametnog sata i dalje će imati mogućnost praćenja otkucaja srca, praćenja sna i druge značajke vezano uz zdravlje i fizičku aktivnost korisnika. S jednim punjenjem baterije Versa Lite Edition može raditi i duže od četiri dana. Detaljnije specifikacije dostupne su na službenim internetskim stranicama proizvođača. Cijena sata je 159,95 eura.