Logitech G Pro Wireless - Prvak među bežičnima

Iako nije najskuplji, ovo je trenutačno najbolji bežični miš za igranje koji Logitech proizvodi

Davor Šuštić ponedjeljak, 5. studenog 2018. u 06:00
SPECIFIKACIJE
Senzor HERO 16K (optički)
Broj tipki 6 + 1
Baterija Punjiva
Dimenzije 125 x 63,5 x 40 mm
Masa 76 g

G Pro grupni je naziv za Logitechove periferije koje je tvrtka razvila za eSports profesionalce, ali ne samo tako da je pokušala pogoditi što im treba, već su članovi nekih od najpoznatijih svjetskih gejmerskih organizacija aktivno sudjelovali u njihovu razvoju. Iza “nevinog” naziva G Pro Wireless krije se novi najbolji bežični miš u Logitechovoj gejmerskoj ponudi, a samim time i ponajbolji takav uređaj koji trenutačno postoji. Ako za miša možete izdvojiti pozamašnih 1.140 kuna, koliko G Pro Wireless košta, možete prestati s čitanjem ovog opisa i zaputiti se u trgovinu – bolje od ovoga jednostavno ne ide.

G Pro Wireless svojevrsni je tehnološki pothvat, iz više razloga. S možebitno najvažnijim od njih susrest ćete se čim ga izvadite iz kutije i shvatite koliko je lagan. Masa mu iznosi samo 79 grama, što se može spustiti sve do 76 grama, jednostavnim skidanjem plastičnog poklopca na donjoj strani njegovog kućišta. Poklopac krije utor u koji možemo spremiti bežični prijamnik, ali i konektore za ubacivanje PowerCorea, modula koji se isporučuje s Logitechovom podlogom G PowerPlay Wirelesss Charging System, a koji služi tome da bi spomenuta podloga bežično punila bateriju miša. PowerCore ćete, dakle, dobiti kupnjom navedene podloge, a ne sa samim mišem. Hoće li vam trebati? Najvjerojatnije neće. Naime, miš raspolaže Logitechovim najnaprednijim optičkim sustavom HERO 16K, koji nije samo čudesno precizan, već je i izrazito energetski učinkovit. Konkretno, G Pro Wireless ponudit će vam oko 65 sati rada između dva punjenja, u slučaju da ne koristite RGB osvjetljenje. Ako biste ipak htjeli da slovo “G” na gornjoj strani njegova kućišta biva obasjano u nekoj od željenih boja i efekata (statično svjetlo, disanje ili pretapanje raznih boja), autonomija će pasti na oko 48 sati, što je još uvijek izvanredno i konkurentima nedostižno. Osim logoa, svijetliti mogu i malene LED-ice, smještene ispod glavnih tipki. Tako nam biva indicirana trenutačno odabrana optička razlučivost. U slučaju da vam se baterija isprazni za vrijeme igranja, moći ćete spojiti priloženi gumirani USB kabel te nastaviti s akcijom, uz istovremeno punjenje miša.

Ovoliko lagani miš sa sobom donosi upravo spektakularnu upravljivost u svim igrama, a pogotovo u pucačinama iz prvog lica, gdje želite apsolutnu kontrolu nad nišanjenjem i kretnjama. U tim se uvjetima G Pro Wireless, posve nesputan kabelom i suvišnim gramima, doima poput produžetka ruke. Tako mala masa postignuta je izdubljivanjem unutarnje strane kućišta (uz istovremeno očvršćivanje vanjskih stranica), kao i skidanjem viška materijala s kotačića, koji je, kad ga gledamo s boka, “proziran”.

Još jedna sjajna vijest jest to što se radi o posve simetričnom mišu, jednako pogodnom za ljevake i dešnjake. Na oba boka ima predviđena mjesta za po dvije tipke, a hoćete li koristiti samo lijeve, samo desne, sve od njih ili nijednu – odlučit ćete sami. Sve tipke isporučuju se u paketu i magnetski se hvataju za svoja ležišta, stoga ih je iznimno lako, prema potrebi, ugraditi ili ukloniti. Sam oblik miša nazvali bismo “klasičnim”, što znači da je izveden tako da pogoduje vrlo širokom broju korisnika. Vlasnici manjih dlanova moći će ga držati položenim dlanom, a jednako je pogodan za claw grip i hvatanje vršcima prstiju.

Kvaliteta prekidača ispod svih tipki izvanredna je, a isto je takva i preciznost kotačića. Valja istaknuti da kotačić nema mogućnost “beskonačnog scrollanja”, viđenu kod nekih drugih tvrtkinih miševa, jednostavno zato što G Pro Wireless nema ambicija biti korišten samo za svakodnevni rad, već je posve fokusiran na tvrdokorno igranje.

Sve što možemo reći o performansama senzora HERO 16K jest to da su senzacionalne. Posve je lišen ikakve inherentne akceleracije, zaglađivanja ili interpolacije, i apsolutno je nemoguće izvesti manevar koji neće uspjeti prevesti u igru. Podjednako važno, Logitech je svoju bežičnu tehnologiju doveo do razine gdje više nije moguće osjetiti razliku u žičnom i bežičnom načinu rada. Sve to znači da je G Pro Wireless po mnogočemu ultimativni miš za igranje, s pozamašnom (premda ne nužno i nerealnom) cijenom kao jedinim objektivnim nedostatkom. Bezrezervna preporuka!

Logitech G Pro Wireless

  • Vrhunske bežične performanse
  • Iznimno mala masa
  • Najizdržljivija punjiva baterija među svim bežičnim miševima za igranje
  • Ergonomija
  • Upravljivost
  • Izvrsne tipke i kotačić
  • Moćan driver
  • Cijena
Ergonomija 10
Performanse 10
UKUPNI DOJAM 10
Cijena 1.139 kn Prikaži sve cijene Ustupio: Links