MSI Force GC20 - Za sve postoji prvi put

MSI svojoj ponudi periferija za igrače dodaje gamepad, očito inspiriran kontrolerom Xboxa 360, što nipošto nije loše

Daniel Lučić subota, 3. studenog 2018. u 06:00
SPECIFIKACIJE
Tip Žičani gamepad
Upravljanje Analogne gljive i D-Pad
Analogni okidači Da
Vibracija Da
Duljina kabela 2 m (MicroUSB), 30 cm (OTG)
Masa 240 g
Platforme PC, PS3, Android

Tvrtka MSI poznata je po brojnim uređajima namijenjenim igračima, zbog čega je osobito neobično što je tek ove godine u svoju ponudu uvrstila prvi gamepad. Zapravo, paralelno je predstavila dva gotovo identična gamepada s jednom jedinom pravom razlikom – jedan je bežičan, a drugi koristi žicu. Testirali smo potonji i uvjerili se kako se prvi mačići ne bacaju uvijek u vodu.

MSI Force GC20 oku je ugodan gamepad, čije je kućište šablonski napravljeno prema uzoru na bezvremenski kontroler Xboxa 360. GC20 s Microsoftovom uzdanicom dijeli ergonomski oblik i raspored tipki, no manji estetski detalji ipak ga čine jedinstvenim. Tu je, primjerice, par oštrih bridova na njegovu licu te par gumenih perforiranih gripova na njegovim “drškama”. Također, bumperi i triggeri na ovom su gamepadu dobili hrapavu završnu obradu kako prsti s njih ne bi klizali. Sve tipke i analogne gljive na gamepadu vrlo su dobre kvalitete, dobro reagiraju na komande i lako ih je pritisnuti, a ako moramo pronaći manu, reći ćemo da bi gumirani sloj na gljivama mogao biti nešto deblji, jer ovako djeluje kao da bi mogao popustiti nakon godinu-dvije svakodnevnog korištenja. Moramo spomenuti i da je testirani primjerak imao problema s Micro-USB utorom pa je često gubio konekciju s računalom, no to ćemo pripisati nesreći i zaključiti da je problem limitiran na upravo taj primjerak, jer proizvod s takvom fatalnom greškom MSI zacijelo ne bi pustio u slobodnu prodaju.

Hrapave tipke na vrhu gamepada i gumeni gripovi na bokovima osiguravaju čvrst stisak čak i u trenucima kad akcija na ekranu izaziva pojačano znojenje dlanova
Hrapave tipke na vrhu gamepada i gumeni gripovi na bokovima osiguravaju čvrst stisak čak i u trenucima kad akcija na ekranu izaziva pojačano znojenje dlanova

Zanimljivo je reći kako je GC20 zapravo višeplatformski gamepad. Ovisno o modu koji odaberete pritiskom na amblem smješten na sredinu prednjeg lica gamepada, moći ćete ga koristiti na PC-ju, gdje ga OS automatski prepoznaje kao Xbox 360 kontroler, na PlayStationu 3, pa čak i na mobilnim uređajima temeljenim na Androidu, na koje se spaja pomoću priloženog MicroUSB OTG kabela.

MSI Force GC20

  • Precizne analogne gljive
  • Podrška za više platformi
  • Gumena obloga gljiva pretanka je
Izrada 6
Performanse 8
Ergonomija 8
UKUPNI DOJAM 7
Cijena 33 EUR (Amazon.de) Prikaži sve cijene Ustupio: MSI