Sony na IFA-i predstavio novitete iz nekoliko segmenata

Na IFA sajmu potrošačke elektronike u Berlinu Sony Corporation je predstavo niz novih proizvoda

Sandro Vrbanus petak, 7. rujna 2018. u 23:27

Na upravo završenom sajmu potrošačke elektronike IFA u Berlinu Sony je predstavio niz svojih novih proizvoda iz različitih segmenata.

Kućna zabava i zvuk

Tvrtka Sony predstavila je nove WH-1000XM3 slušalice s HD procesorom za potiskivanje buke – QN1 čije su performanse približno četiri puta bolje od prethodnoga. Novorazvijena komponenta ne samo da potiskuje buku niskog dometa iz aviona, već potiskuje i dnevne pozadinske zvukove poput ulične buke i ljudskih glasova.

U kategoriji bežičnih slušalica tvrtka Sony predstavila je i model WF-SP900, otporne na vodu i prašinu te s integriranom memorijom, što korisnicima pruža mogućnost puštanja glazbe sa svog pametnog telefona preko Bluetooth veze ili bez ikakvog uređaja, čak i dok su u vodi.

U kategoriji Sony Signature predstavljeni su digitalni glazbeni player DMP-Z1 i in-ear slušalice IER-Z1R. Glazbeni player DMP-Z1 sadrži analogno pojačalo s visokom izlaznom snagom i nezavisnim sustavom napajanja. Slušalice IER-Z1R reproduciraju idealni frekventni odziv do 100 kHz.

Bravia Master TV

U okviru TV kategorije, tvrtka Sony je najavila lansiranje BRAVIA MASTER serije u Europi od rujna. Modeli serije AF9 4K OLED i ZF9 4K LCD sadrže novi procesor slike X1 Ultimate koji posjeduje približno dva puta veću mogućnost obrade u realnom vremenu u odnosu na ostale uređaje dostupne na tržištu.

MASTER serija AF9 posjeduje pojačivač kontrasta piksela, koji vjerno reproducira slike s dubokim crnim tonovima i visokom osvijetljenošću. Tehnologija Acoustic Surface Audio+ stvara bogato zvučno polje koje realizira pokretač na sredini ekrana, dok TV Center Speaker Mode  čini da zvuk dopire iz središta ekrana.

Xperia pametni telefoni

Tvrtka Sony Mobile Communications predstavila je novi pametni telefon njene vodeće linije, Xperia XZ3, koji karakterizira zaobljeni 3D dizajn stakla s OLED ekranom. Model će biti dostupan u velikom broju zemalja od kraja rujna 2018, a o detaljima smo već pisali.

Digitalna fotografija

Fotoaparati DSC-HX99 i DSC-HX95 su dva najnovija modela Cyber-shot serije, koja će u Europi biti dostupna od listopada. Oba modela karakterizira najmanje kućište na svijetu kao i ZEISS Vario-Sonnar T 24-720mm objektiv.

Osim internog snimanja 4K snimaka visoke rezolucije , najnoviji sustav za obradu fotografija omogućava visoke brzine uzastopnog snimanja do 10 kadrova po sekundi i visoku preciznost Fast Intelligent autofokusa.